Verslag Tilburg Ten Miles

De Ten Miles in Tilburg staat al jaren op mijn lijstje om eens te lopen, ik hoor hier altijd leuke verhalen over. In 2019 heb ik me toch maar eens ingeschreven, het is immers een goede test voor de halve marathon in Eindhoven op 13 oktober. Eerlijk gezegd had ik mijn twijfels of ik deze goed zou uitlopen omdat ik net terug was van een zon/zee luier vakantie op Kreta.

De dag begon gelukkig niet al te vroeg, ik ben rond 9.30uur  opgestaan en vervolgens heb ik rond 11.15 uur vanuit Geldrop een rechtstreekse trein genomen naar Tilburg. Dat verliep allemaal erg ontspannen, op Tilburg station heb ik rustig een broodje gegeten en toen ben ik naar de omkleed locatie gelopen. Ik had thuis al mijn hardloopkleren aangetrokken dus ik hoefde alleen maar mijn tas daar af te geven. Rustig lopend naar de start merkte ik dat het vrij druk was, ik wist eigenlijk niet eens dat dit zo een grote loop was.

Eenmaal in het startvak was het nog een kwartiertje wachten, je voelde toen al de positieve sfeer. Ik ben in een startvak gestart wat net wat sneller was dan mijn streeftijd, mijn streeftijd was 1.40. Zo kon ik wel makkelijk het tempo lopen wat ik wilde en het was echt genieten onderweg. Er stonden veel enthousiaste mensen langs de kant, veel bandjes en mensen die je naam roepen aangezien je naam op het startnummer staat. Ik heb in die 16 km geen enkele dip gehad door de positieve sfeer.

Deze loop is zeker voor herhaling vatbaar, met mijn tijd van 1.35 ben ik ook dik tevreden. Ik had een LONU shirt aan en aan het einde werd en geroepen Hey LONU. dat was ook erg leuk :-).

Groetjes Bram