Verslag Pfalz trail 29 september

Het plan was om met 8 mensen de Pfalz trail te gaan lopen. Helaas raakten Ton, Daniël en Wilbert echter geblesseerd. Frank, enthousiast gemaakt tijdens de trainingen, heeft uiteindelijk het startnummer van Wilbert over kunnen nemen.

Dus vertrokken Frank, Sjef, Olav, Joost, Mike en Pepijn op vrijdagmiddag naar Carlsberg naar een heerlijk gedateerd naturfreundenhaus. ‘S Avonds alvast de trail sfeer proeven bij de Pasta party en een klein bodempje leggen voor de traildag. Olav, Sjef en Pepijn werden in de ochtend om 5.15 uur met een pendelbusje vanaf het hotel naar de start gebracht voor de trail van 85,6 kilometer. De andere drie startten om 11.00 uur voor de 32 kilometer.

Na een heerlijk ontbijtje, wat met een enorm enthousiasme was klaargezet, in de dorpsschuur klonk om 6.30 uur het startschot voor de ultratrail. Zoals altijd gestart met de ‘rem’ erop, wat een slim besluit was van de trailmeester Olav. 85 kilometer is lang en onderweg kom je van alles tegen, ook jezelf. We zijn als drietal bij elkaar gebleven en onderweg goed gegeten en gedronken bij de verzorgingsposten. Dat was iedere keer weer een tot in de puntjes verzorgd lopend buffet met ontzettend enthousiaste en vriendelijke vrijwilligers. Waarschijnlijk had iedere dorpeling wel een taak hierin.

Onderweg veelvuldig WhatsApp contact gehad met de mannen van de 32k trail die inmiddels waren gefinished, waarbij Frank aangaf dat na de laatste verzorgingspost op 8 k voor de meet nog maar 1 klimmetje in het parcours zat. Nou mooi niet dus, het waren nog zware laatste kilometers. Eenmaal in de finish straat aangekomen kwam het euforisch gevoel naar boven en waren de pijntjes al snel vergeten, zeker na een broodje bratwurst…

De jongens van de 32 km konden nog heerlijk uitslapen en schoven om half 9 aan bij de frühstück in het naturfreundenhaus. Wij vertrokken om 10 uur richting de start en na de briefing om half 11 in de dorpsschuur werden we om 11 uur weg geschoten. Mike besloot snel te vertrekken om voor een snelle tijd te gaan. Joost en Frank besloten om samen te blijven lopen. Ook op de 32 km werden ons een aantal pittige klimmen voorgeschoteld. Mike had woord gehouden en finishte na 3 uur en 1 minuut. Joost en Frank hadden het iets rustiger aan gedaan en kwamen na ruim 3 en een half uur over de finish in zeer gezellige finishstraat.

Nadat iedereen gedoucht had en een heerlijk broodje worst met de nodige Erdingers naar binnen hadden gewerkt reden we voldaan weer terug naar Nuenen.

Vriendelijke groet Olav Boiten