Verslag Mispelhoefloop 2018

Zondag 2 december was het weer tijd voor de 6e editie van de Mispelhoefloop. Een recreatief hardloopevenement, ook wel de Acht van Acht genoemd. Uitleg nodig ? Wel, het gaat om 8 kilometer (maar 4 kilometer is ook mogelijk) en het parcours gaat door het hart van het kerkdorp Acht, wat jaren geleden al ingepikt is door de stad Eindhoven.

De loop is genoemd naar De Mispelhoef, een restaurant in een verbouwde boerderij, gelegen aan de Oirschotsedijk. Voor veel (ex-)Philips-mensen zal deze locatie wel bekend zijn: oorspronkelijk eigendom van de familie Philips en vele jaren vooral gebruikt voor zakenlunch en -diner. Maar door het meer en meer krimpen van het aantal Philipsmensen in de regio is het restaurant sinds 1995 geen eigendom meer van de Philips familie en moet het op eigen kracht verder met andere eigenaren.

De Mispelhoef is ook organisator van de loop, maar maakt vooral gebruik van de kennis en bemensing van Eindhoven Atletiek voor opbouw, uitzetten en opruimen van het parcours en voor route- en verkeersregelaars. Na afloop de mogelijkheid voor alle lopers om te brunchen in het restaurant tegen een schappelijke prijs.

Vanuit de Mispelhoef even de weg oversteken waar de start/finish boog stond. Om 10.30 uur startte de 4 kilometer en die waren de pineut: een flinke bui op hun nek. Om 11.15 uur was de 8 kilometer aan de beurt. Eerst ongeveer 1 kilometer voordat het centrum van Acht bereikt werd, waar 2 rondjes van zo’n 3 kilometer elk gelopen moesten worden en weer afgesloten met 1 kilometer richting finish. Wij hadden wat meer geluk: een klein beetje miezer, maar geen stortbui voor ons. Toch was het best wel zwaar doordat er behoorlijk veel wind was (en uiteraard tegenwind richting finish).

In een rustig tempo mijn 8 kilometer afgelegd. Ik kwam al gauw twee mensen tegen van Eindhoven Atletiek die zo’n beetje in mijn tempo liepen, dus aangehaakt en gedrieën over de finish gekomen in 50 minuut 31 als nummer 147 van de 177, dus zowaar niet helemaal als laatste. Weer een medaille aan mijn verzameling kunnen toevoegen. (Bij de 4 kilometer waren er trouwens 64 deelnemers.)

Was het leuk? Ja, lekker knus, kleinschalig, goed georganiseerd. Jammer van het weer, maar daar kan niemand wat aan doen. Ook jammer dat ik geen enkele andere LONU’er heb gezien.

Met sportieve groet, Jaap Riet