Verslag Houffalize Trailrun 28 januari

Op verzoek van Marieke moesten een paar dyslecten een stukkie schrijven voor de LONU nieuwsbrief. Dat viel om den drommel niet mee, want wie wil dat nu op zich nemen?

Dus doen we allemaal een stukje…

Om 3.30 uur stond de koffie klaar bij Olav, onze vaste chauffeur voor dergelijke uitstapjes. Ook dit keer weer zonder reserveband overigens;-).  Om 5.45 uur in Houffalize aangekomen waren we als één van de eersten. Goede voorbereiding is het halve werk. Om 7.00 uur was de start van de 52 kilometer. Olav, Sjef, Daniël en Pepijn vertrokken op dat tijdstip met de hoofdlampjes op in de miezer. Onderweg genoten van een prachtige omgeving en heel, heel veel modder. Helaas moest Daniël na 25 kilometer uitstappen vanwege een blessure. Verder verliep het allemaal voorspoedig en de sfeer was relaxed. Het hoogtepunt van de trail was de oversteek van de Ourthe (vier keer in totaal); tot aan de billen in het water. Was erg koud, maar wel gaaf. Om 10.00 uur startte Ton, Joost, Mark en Michael voor de 25 kilometer. Ton had naar zijn zeggen genoten en heeft het thuisfront laten weten dat dit vaker gaat gebeuren. Mark kwam overigens rechtstreeks met zijn lange latten van de piste en werd door de buschauffeur onderweg naar huis gedropt op de vluchtstrook bij Houffalize. Hij wilde het graag een keer meemaken en vond het geweldig. Als laatste was het Gerard die om 12.00 uur vertrok voor zijn 17 kilometer. Hij was van ons allen het beste voorbereid. Hij had namelijk als enige een helm meegenomen. Volgens de leermeesters verplicht bij dergelijke trails.

Nu (tijdens het schrijven van dit stukje) onderweg voor een lopend buffetje bij de lokale Chinees in Nuenen als afsluiting. Hopelijk voor de volgende trail nog meer deelnemers van LONU. Trails zijn echt aan te raden!

Vriendelijke groet Olav Boiten

Ondanks dat de gelopen tijden er niet toe doen tijdens een dergelijke trail, hieronder toch een overzichtje van de tijden.

17 km
Gerard Schouten 2.57.32

25 km
Mark Zantboer 3.03.22
Joost van Rooij 3.14.01
Ton van Gerwen 3.15.34

50 km
Olav Boiten 7.14.01
Sjef Berings 7.14.01
Pepijn van Rooij 7.14.02