Verslag Halve Marathon Bram

Na weken trainen was het uiteindelijk de dag van de halve marathon, ik had er veel zin in. Hopelijk zou het vele trainen leiden tot een fijne wedstrijddag.

De vooruitzichten waren vrij warm, dus ik was wel benieuwd wat het zou brengen. Ik had voor mezelf een tijd in gedachten van rond de 2 uur, dat is de afgelopen jaren steeds gelukt. Vlak voor de start werd door de commentator geroepen dat de gevoelstemperatuur ongeveer 15 graden hoger ligt bij hardlopen. Hij gaf aan dat het verstandig was om rustig te beginnen.

Mijn start was rustig en al vrij snel merkte ik dat het hem niet ging worden vandaag, na 5 km had ik het al erg zwaar. Zware benen die moeizaam vooruit wilden. Op diverse plekken stonden bekenden van mij en dat geen dan wel kracht om door te gaan. Op het einde nabij de finish kon ik echt niet meer, ik ben een klein stuk gaan wandelen. Een andere loper was ook aan het wandelen en riep: laatste stuk nog rennen. Het was goed dat hij dat deed, anders was ik wandelend over de streep gekomen denk ik. Uiteindelijk ben ik blij dat ik hem uitgelopen heb en heb er toch van genoten.