Verslag Glow Run 17 november

Verslag Bram Stoop
Glow is altijd een hele ervaring in Eindhoven, het leek me daarom erg leuk om de route eens hardlopend af te leggen. In het verleden al eens wandelend gedaan, maar door de grote menigte vind ik dit geen optie meer.

De ontvangst was erg goed geregeld in het beursgebouw, Q music zorgde voor de muziek en dat was erg gezellig. Er werden lichtjes verkocht die je om kon hangen of aan je schoenen kon binden, uiteindelijk niet gedaan maar er waren veel lopers die er met allerlei kleur lichtjes erg mooi verlicht  uit zagen. Ook was er een warming up, daarna werden we naar buiten begeleid en enkele minuten later konden we van start gaan.

Het publiek aan de kant was erg enthousiast en dat was superleuk, op zaterdagavond was het gezellig druk in Eindhoven. Het eerste stuk vergat ik te genieten van de mooie lichteffecten , daarna ben ik een aantal keren gestopt om even goed te genieten.

Het Philips stadion en de kerk blijven mij bij als een mooi stuk, ook nabij het gemeentehuis was het mooi. Op sommige stukken was het wat rommelig, er waren ook nog bezoekers die de route aan het wandelen waren. Al met al een leuke ervaring om een keer mee te maken, er komen steeds meer fun runs en dat is leuk.

Verslag Jaap Riet
Het is al weer een paar jaar geleden dat ik GLOW in Eindhoven bezocht heb. Op zich prachtig allemaal, maar veel te druk en vaak ook ijzig koud zo op een avond in november. Voortschuifelen in een lange rij is nou niet iets waar ik erg warm van word.

Maar dan, veel reclame voor een GLOW Run op 17 november. Een 5 km parcours langs de hoogtepunten van GLOW. Misschien toch een goede gelegenheid om weer eens te kijken wat voor moois Eindhoven te bieden heeft. Dus vooruit, inschrijven maar voor de run die om 23 uur zou vertrekken op de laatste dag dat GLOW te bewonderen valt. Vanaf het moment van inschrijven en het volgen van de bijbehorende Facebook pagina word ik regelmatig op de hoogte gebracht van nieuws en nuttige informatie. Communicatie is goed verzorgd door de organisatie.

Vanaf 21.00 uur was je welkom in het Beursgebouw voor de “pre-party”(ja, zo heet dat echt) met 2 dj’s van Qmusic the Party. Lekker opzwepende muziek om je in de stemming te brengen. Ook werden we nog getrakteerd op een optreden door de hiphop dansers van de Eindhovense dansschool C-FAM. Een heel jeugdige enthousiaste groep jongens en meiden die kortgeleden wereldkampioen is geworden op het onderdeel “megacrew” (dat heb ik wel even moeten googelen). Daarna nog een poging tot een warming up onder leiding van overijverige jongelui op het podium, in een voor mij iets te snel tempo.

En dan is het 23.00 uur. Start vanaf het Beursgebouw richting Stationsplein en dan verder het centrum in, de GLOW route volgend. Er was gewaarschuwd voor een gevoelstemperatuur van -8 graden, maar dat viel alles mee. Binnen de kortste keren was je lekker warm. Het parcours was waar mogelijk vrijgemaakt voor de lopers, op andere stukken moest je wel een beetje op wandelaars letten, maar echt storend was dat niet. Er waren dan ook genoeg vrijwilligers als routeaanduiders en verkeersregelaars. Slechts één keer konden we niet doorlopen omdat het wat opstroopte bij het smalle Pad Mariënhage. Verder was het gewoon leuk om bijvoorbeeld dwars door de Catharinakerk hard te lopen terwijl een organist z’n best doet iets mooi op het orgel te spelen, of een rondje te lopen binnen in het PSV stadion. Die 5 km waren in ieder geval zo voorbij. Bij terugkomst in het Beursgebouw een medaille als aandenken en een flesje water om de vochtspiegel weer op peil te brengen. Daarna Afterparty met alweer Qmusic the Party. Daar zit ik niet (meer?) op te wachten, dus zo rond middernacht toch maar richting huis gegaan.

Heb ik nu alles van GLOW gezien? Denk het niet. Hoewel de run erg leuk was, hardlopend er langs werkt niet echt om alles goed te bekijken. Volgend jaar misschien toch maar weer eens aanschuiven in de rij?