Verslag Genneperparkenloop zondag 7 januari

Ergens begin december 2017 een uitnodiging in mijn email-box om mee te doen aan de Genneper Parkenloop. Met een wervelende en wervende tekst om het nieuwe jaar sportief te beginnen en zo je goede voornemens in te luiden. Ja, ja, klinkt mooi maar……. Eerst de kerstdagen maar eens doorkomen. Natuurlijk weer teveel calorieën tot me genomen die dagen, dus tussen Kerst en Oud & Nieuw begint het toch te kriebelen (wellicht wroeging ??) en daarom toch maar vlak voor Oudjaar besloten me in te schrijven voor de 9 km.

Een goede gelegenheid om voor het eerst mijn mooie oranje LONU tenue, die ik via Annette aangeschaft heb, te kunnen dragen. En zo reed ik zondag 7 januari op tijd richting de kantine van hockeyclub Oranje-Rood in het Eindhovense. De eerste uitdaging? Een parkeerplek vinden. Door verkeersregelaars naar het parkeerterrein van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion gedirigeerd en vandaar is het nog een behoorlijke tippel naar de startplaats. Maar ach, inmiddels was de 2 km gestart en het is toch ook leuk om dan onderwijl naar het kleine grut te kijken die samen met hun papa’s en mama’s een wereldprestatie neerzetten.

Een frisse ochtend, dus een goede warming-up zeker een absolute must. Verzorgd door een enthousiaste medewerkster van een sportschool, gebruik makend van opzwepende muziek. Veel te snel voor mij, maar ach, het zij zo. Trouwens, iets voor LONU om een gettoblaster aan te schaffen met stampende muziek voor een gezamenlijke warming up ? Zullen de buren op het Wettenseind vast leuk vinden!

Nadat de 4 km en 15 km al eerder gestart waren, was het om 11.30 uur mijn beurt om samen met zo’n 600 anderen een mooi rondje door de Genneper Parken, het Stadswandelpark en het Dommelplantsoen hard te lopen. Nou ja, hard, laten we zeggen rustig te joggen. Zowaar een keer rustig gestart, het bekende dipje bij mij na zo’n 5 à 6 km en daarna weer in een voor mij (!!) lekker tempo de 9 km volgemaakt. Mijn eindtijd ? Wellicht lacht nu menig LONU lid mij uit, maar ik lach mezelf dan maar toe, want ik ben eigenlijk best wel tevreden en er een beetje trots op : 55 minuten en 55 seconden.

Na de finish weer een handdoek als aandenken aan mijn eerdere verzameling kunnen toevoegen, genoten van gratis erwtensoep in de kantine van Oranje-Rood en bovenal door het inschrijfgeld de GP Bulls (elektrische rolstoelhockey vereniging) gesteund. Lijkt me toch zeker een goede start van het nieuwe jaar!

Trouwens, ik heb maar heel weinig andere LONU’ers gezien. Eerlijkheidshalve: geen enkele, maar ik neem aan dat die allemaal vér voor mij uit liepen en dat ik ze daarom gemist heb. Of ??? Nou ja, in ieder geval heb ik geprobeerd onze vereniging goed te vertegenwoordigen. En ik vind zelf dat het wel gelukt is.

Met sportieve groet,
Jaap Riet