Verslag Crêtes de Spa 24 maart

Voor vele proefden het uitlopen van de trailrun in Houffalize onlangs naar meer. Uiteindelijk zijn we Daniël, Pepijn, Sjefke en ik (ondergetekende) naar Spa afgereisd om deel te nemen aan de 57km met ruim 2000 hoogte meters. Om dit even in perspectief te zetten dat komt neer op 70 keer de Gulberg op.

Zaterdagochtend om 09.00 uur starten we met nog 400 andere deelnemers aan deze uitdaging. Het leuke dit jaar was dat er behalve de 21km nu ook een 32km was. Dit maakt het event nog breder toegankelijk. Dus voor de volgende keer kunnen er mogelijk meerdere LONU-ers deelnemen ;-).

Dit was mijn derde keer bij Crêtes de Spa en ik wist dan ook dat het zwaarste stuk in de tweede helft zit met twee lange skihellingen omhoog en een lange berg helling. Het gebied heeft altijd modder en afhankelijk van het weer voorafgaand aan de trailrun, veel of heel veel modder. Deze keer viel het mee, met di prachtige weer kon de dag niet meer stuk en zijn we allemaal gefinisht. Pepijn had bij de tweede helft last van kramp maar wel uitgelopen. Een trailrun als deze loop je niet voor de beste tijd, maar om een idee te geven, we hebben er 7 uur en 22 minuten over gedaan. Ik kijk terug op een geslaagde dag en kijk al uit naar de volgende trail.

Olav Boiten