Vereniging

Loopgroep Nuenen (LONU) werd in 1993 opgericht. Bij onze club zijn beginnende en gevorderde lopers, recreanten maar ook wedstrijdlopers van harte welkom. We zijn een actieve, gezellige hardloopclub en hebben met de jaarlijkse organisatie van o.a. de Gulbergen Cross en Van Goghloop cropped-springen.jpgonze plek op de regionale loopkalender neergezet. Lonu is niet aangesloten bij de KNAU, omdat we principieel geen extra contributie willen vragen van de grote groep recreanten ten behoeve van een kleine top wedstrijdatleten. Desondanks worden de trainingen zeer deskundig geleid door een aantal ervaren looptrainers, die in het bezit zijn van het diploma loopgroeptrainer van de Atletiekunie. Deze gediplomeerde trainers laten zich bijstaan door een tiental assistent-trainers.
In de voorbereiding op wedstrijden en andere evenementen zijn er specifiek daarop aangepaste trainingen. Ben je benieuwd naar het trainingsplan voor de komende periode, ga dan naar de Trainingen.

Doelst​elling
Onze doelstelling is recreatief lopen, waarbij ook het sociale contact een grote rol speelt. De begeleiding door de trainers is er voor lopers van elk niveau en voor alle afstanden. Maar ook degenen die bijvoorbeeld een halve of hele marathon willen lopen worden kunnen bij LONU terecht.

Hardlopers van elk niveau zijn welkom
Bij LONU zijn zowel de beginnende (je moet wel 30 minuten achter elkaar kunnen hardlopen; anders kun je de Statersgroep volgen) als de ervaren hardlopers welkom. De loopgroep kenmerkt zich doordat we altijd een gezamenlijke warming-up uitvoeren door enkele gediplomeerde trainers.​ Vervolgens gaan we in groepen ‘de weg op’.

Beginnen met lopen?
LONU biedt je de mogelijkheid om gratis vier trainingen mee te lopen. Gewoon. Zonder kosten uitproberen of hardlopen ook iets voor je is. Wat moet je daar voor doen? Niets!. Je meldt je gewoon op een dinsdag- of donderdagavond bij het LONU clubgebouw en een van onze trainers maakt je wegwijs. Voorwaarde is wel dat je al een half uur achter elkaar kunt hardlopen.

Startersgroep
Voor wie wil beginnen met hardlopen en nog helemaal geen ervaring heeft, organiseren we in principe ieder jaar een Startersgroep. Voor deze groep is geen loopervaring nodig. Wie al zo’n 5 kilometer of meer hardlopen volhoudt (ongeveer een half uur), kan deze startersgroep overslaan en meteen aansluiten bij de reguliere trainingsgroepen. Ieder jaar wordt bekeken of de startersgroep doorgang kan vinden. Meer Info of bij de trainers of via info@lonu.nl. 

Locatie
Loopgroep LONU heeft haar locatie aan het Wettenseind 28 in Nuenen. Kom gewoon eens langs op de trainingsdagen (dinsdag en donderdag vanaf 19:15 uur) en stel je vragen aan één van de trainers of bestuursleden. Bevalt het wat je ziet en hoort? Je mag gratis 4x meetrainen voordat je besluit om lid te worden. Zo kun je ervaren of hardlopen bij Loopgroep LONU iets voor jou is.

Lid worden?
Het inschrijven kan in het clubgebouw of download het formulier.

Contributie
Een lidmaatschap bij LONU kost slechts € 55,- per jaar (2019) en daarvoor kan je twee keer per week onder begeleiding trainen. Je betaalt eenmalig inschrijfgeld van € 25,-, waarna je het originele LONU T-shirt ontvangt. Voor een tweede gezinslid bedraagt de contributie € 46,- per jaar (2019).