Trailrun training “Klimmen & Dalen”

Verslag van Anne Joustra
Weersverwachting voor vandaag: regen en wind met misschien later een waterig zonnetje. Met dat vooruitzicht was mijn motivatie deze ochtend niet al te groot; maar toch, ik heb me opgegeven dus de sportkleding uit de kast gehaald.
Verwonderd kijk ik om 08:00 uur naar buiten: er openbaart zich een heus zonnetje. Gaan we vandaag op de Gulbergen dan toch een mooie omstandigheden een training ondergaan?

Aangekomen bij de Gulbergen staan er al vele collega-hardlopers te trappelen om aan de training te beginnen; totaal 26 in getal. Niet alleen LONU-ers, maar ook hardlopers van LOGO en Loopgroep Mierlo. Alweer een “project” waarbij LOGO, Loopgroep Mierlo en LONU de handen ineen slaan.

Na een korte uitleg van de ingehuurde trainer Albert van Dommelen, en een korte warming-up wordt de Gulberg voor de eerste keer beklommen naar het hoogste punt. Van hieruit worden de oefeningen op de steile en minder-steile paden gestart. Voor iedereen op het eigen tempo. Later werd de groep in tweeën gesplitst: een deel ging oefening met stokken.
Tussendoor aanwijzingen van de trainer over voetplaatsing, lichaamshouding e.d. Na een paar keer omhoog en omlaag gegaan te zijn, begonnen mijn bovenbenen vermoeidheid te tonen. Dan toch maar eens deels wandelend de berg op. Om me heen kijkend, zag ik dat ik niet de enige was, de toch wel zware oefeningen begonnen bij menigeen zijn tol te eisen.
De meeste deelnemers bleven tot het laatst toe de training volgen; een klein groepje besloot na 1,5 uur rustiger aan te doen en voortijdig terug te keren naar de startplaats. Al met al een zeer inspannende training, maar wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Bij deze een woord van dank aan de organisator: Paul Ebben.

En het weer?
De zon was wel al snel verdwenen, maar we behielden droge conditie. Alleen de stevige wind maakte stilstaan boven op de berg niet prettig; en dat was maar goed ook. Immers we waren gekomen om er te trainen.

Verslag van Olav: Stokken training op de Gulberg.

Zondag 11 november was weer een trail run training georganiseerd door LONU samen met trailrun Brabant onder leiding van Albert en Erik. Super leuk te zien hoeveel mensen er waren om trailrunning te ervaren.

De dagen na de PfalzTrail 86km met 2600 hoogte meter in september had ik toch wel wat spierpijn van het dalen. Dus leek me dit bij deze training het juiste moment om daar over te vragen en te trainen.  De goede tips en trainingsoefeningen ter harte genomen resulteerde in spierpijn de volgende morgen. Goede training dus!

Binnen LONU probeer ik al langer het trailrunnen te promoten. Het was goed om te zien hoeveel LONU-ers er waren. Mijn eerst volgende trail zal de Houffalize trail zijn op 9 december.  We gaan er met 7-8 personen erheen. Wordt vervolgd!

Paul bedankt voor de organisatie.