Startersgroep, Loop nu met LONU (2019 gecanceld)

Loop nu met LONU

Maar liefst vier miljoen Nederlanders lopen hard, de hardloopsport is daarmee de snelst groeiende tak van atletiek in Nederland. Lopers hebben de grote voordelen van het hardlopen ontdekt; je conditie verbetert, je weerstand neemt toe, je valt er van af, je humeur verbetert en je leert nieuwe mensen kennen. Lopen bij LONU heeft nog een extra groot voordeel, het is gewoon een hartstikke leuke vereniging en je loopt via leuke paadjes in en rondom Nuenen waar je op eigen houtje niet zo snel komt. Prestaties zijn natuurlijk stimulerend maar plezier staat bij LONU voorop en nieuwe leden worden snel in de vereniging opgenomen. Jaarlijks wordt bekeken of een Startersgroep kan worden georganiseerd; één en ander afhankelijk van onze trainerscapaciteit en aantal belangstellenden. (2019: géén Startersgroep)

Wie al zo’n 40 minuten, zonder onderbreking, kan hardlopen (ongeveer 5 Km), kan deze startersgroep overslaan en meteen aansluiten bij de reguliere trainingsgroepen.

Ook voor vragen kun je terecht op info@lonu.nl of op onze site.www.loopgroepnuenen.nl. Hier vind je ook antwoorden op de meest gestelde vragen. Als lid van LONU kun je twee keer per week met de groep meetrainen (op de dinsdag en donderdagavond), verder worden er diverse loopactiviteiten georganiseerd, waarvan de Gulbergencross, de Van Goghloop en de clubkampioenschappen, de meest bekende zijn. Veel LONU leden doen mee aan diverse nationale en internationale loopevenementen, variërend van 5 tot 86 km, zowel verhard als onverhard (Trail). Voor ieder wat wils.

Enkele reacties uit de voorgaande startergroepen:

Ans De beginnersgroep is mij supergoed bevallen. De begeleiding van de trainers is goed, de opbouw van het aantal minuten dat je loopt is ook goed te doen. Ik had niet verwacht dat je na zo’n 10 weken tijd, al een half uur achter elkaar kunt lopen. Het lopen in een groep vind ik gezellig én makkelijker dan wanneer ik alleen loop. Er wordt voldoende aandacht besteed aan de warming-up en cooling-down. Tijdens het lopen is er ook aandacht voor iedereen. Doordat er vier groepen zijn met ieder een ander niveau (aantal km en tijd) is er voor “iedereen wel wat wils”.

Suzan Ik vond het een gezellige beginnersgroep met een grote diversiteit aan mensen, waarbij je door 2-3 trainingen in de week redelijk gemakkelijk opbouwt om langer aan een stuk te lopen. Een groep om je heen werkt voor mij (zeker in zo’n beginfase) erg motiverend! Mijn eerste jaar bij LONU zit er al bijna op. Door de goede opbouw van de trainingen in combinatie met af en toe zelf trainen en de motivatie van het trainen met een groep verleg je steeds je grenzen zonder dat je het door hebt. Ik had in september nooit gedacht met gemak nu ruim tien km te kunnen lopen. En ik had al helemaal niet gedacht dat ik dit ook vol zou houden en verder zou willen gaan.

Carel Toen ik in september 2011, na 30 jaar, voor het eerst weer ging hardlopen had ik mezelf als doel gesteld om voor het einde van het (kalender)jaar een half uur non-stop te kunnen lopen. Dat doel moest ik al vrij snel bijstellen, want door de goede begeleiding en een perfecte trainingsopbouw had ik na acht weken dit doel al bereikt. Het plezier in het lopen is zo groot dat ik me schuldig voel als ik een keer niet mee kan trainen (ik laat dan mijn groepsgenoten in de steek). LONU is de loopgroep van Nuenen met de nadruk op GROEP, zonder daarbij de kwaliteiten van ieder individu uit het oog te verliezen. Tot slot: “Zonder u geen LONU”; maar wees gewaarschuwd, het is wel verslavend.

Afsluitend, we zien je graag deelnemen aan “Loop nu met LONU” maar denk eraan, zoals Carel al schreef, lopen is wel verslavend.