Cursus LT2 assistenttrainers

Zaterdag 15 september begonnen drie van onze assistent trainers aan de LT2 cursus. Deze cursus wordt georganiseerd door LOGO en dit jaar konden Paula van Agt, Robin Bakkerus en Anne Joustra daarbij aansluiten. Ook 1 lid van Loopgroep Mierlo volgt deze cursus.

We wensen hen allen veel succes!

Workshop ‘Loop mindful en luister naar je lichaam’

De workshop “Loop mindful en luister naar je lichaam” vond zaterdag 8 september plaats. Zo’n 18 leden van LONU en 7 van LOGO werden die zaterdag getrakteerd op een gevarieerd programma. Van theoretisch kennis over het enkel en kniegewricht tot het herkennen van pijnpunten die zich mogelijk ontwikkelen tot een blessure. Ook werden oefeningen in de praktijk gebracht op het gebied van stabiliteit van met name het enkelgewricht. Met verbluffend eenvoudige middelen werd ons geleerd mooie oefeningen te doen. Als laatste werden er buiten op de baan oefeningen gedaan om “mindful lopen” (met name bij de warming up) te oefenen.

Een zeer geslaagde ochtend!

Nogmaals wil ik, namens veel leden, Annette en Wilbert bedanken voor de organisatie van toch weer een bijzondere ochtend.

Anne Joustra

Loop nu met LONU!

Donderdag 27 september gaat de startersgroep van start. Inmiddels zijn er meer dan 25 aanmeldingen waarvan 6 leden die om verschillende reden de laatste maanden, het laatste jaar (of jaren) niet hebben kunnen hardlopen. De startersgroep is natuurlijk een mooie manier om het hardlopen langzaam en verantwoord op te pakken.
Jeroen, Pauline en ondergetekende begeleiden op toerbeurt deze groep en krijgen assistentie van Gabrielle die na een lange blessuretijd ook weer kan starten. Waarschijnlijk is er meer ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld om vooraan te lopen of de rij te sluiten maar ook om te enthousiasmeren.

Wil je op deze manier een keertje een handje helpen, laat het ons weten!

De startersgroep is 1 keer per week, gedurende 12 weken (herfstvakantie uitgezonderd) en wordt afgesloten met een testloop van een half uur.

Annette

Lopen in de regio

Voor de fanatiekelingen onder ons die naast LONU ook graag deelnemen aan verschillende loopevenementen staan hier de loopevenementen uit de regio vermeld. Voor afstanden en meer informatie verwijzen we jullie door naar de website van de desbetreffende loop. En mochten jullie nog een bepaalde loop missen op onze lijst dan horen wij dit graag via redactie@lonu.nl

Datum Loopevenement Plaats
30-09 Plus Parel Run Eersel
07-10 Sterksel City Run Sterksel
13-10 Marathon Eindhoven by Night Eindhoven
14-10 Marathon Eindhoven Eindhoven

Prestatieloop en zomerborrel

Traditioneel wordt op de laatste dinsdag voor de zomerstop de prestatieloop gehouden. Een flinke groep leden zijn deze uitdaging weer

aangegaan. Weliswaar warm weer, maar het parcours biedt op grote delen heerlijke schaduw. Ieder kon op zijn eigen tempo deze prestatieloop aangaan. Ook met de wetenschap dat na deze inspanning de zomerborrel volgt. Kortom, het was weer een geslaagde avond, die gezellig eindigde.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Je bent waarschijnlijk via allerlei kanalen al geconfronteerd met de AVG. Ook Lonu moet voldoen aan de criteria van deze wet- en regelgeving. Het bestuur heeft al een Privacy Policy opgesteld en zal dat in de volgende nieuwsbrief communiceren. Ook wordt de informatie op de website gepubliceerd. Ten aanzien van gegevensverzamelingen is wel duidelijk hoe te handelen. Lastiger is dat betreffende publicatie van foto’s; die discussie moet binnen het bestuur nog gevoerd worden, om te komen tot een uitvoerbare regeling.
We houden jullie op de hoogte.

Jeroen Lathouwers 2e hoofdtrainer

Zoals jullie in de nieuwsbrief van april hebben kunnen lezen is Jeroen Lathouwers geslaagd voor zijn LT3 training. Dit heeft tot gevolg dat hij ook de nieuwe hoofdtrainer van LONU is (naast Annette). Wij wensen hem veel succes met deze nieuwe functie en zijn er van overtuigd dat hij en Annette de komende jaren een prima training-aanpak gaan neerzetten.
In het najaar gaan Paula, Robin, Anne de LT2 training volgen, daarna zijn alle trainers van LONU geschoold en voorbereid op het geven van sportieve en leuke trainingen. Mocht één van jullie trainer-aspiratie hebben en hier ook aan willen deelnemen dan graag contact met mij opnemen. Het is goed voor LONU, maar het zal ook je eigen loopplezier vergroten.
Sportieve groeten, Paul Ebben

De zomertrainingen komen er weer aan!!!

LONU is tijdens de zomervakantie gesloten van 9 juli tot 19 augustus. Om alle enthousiaste lopers de gelegenheid te geven om in groepsverband te blijven trainen zijn er ook dit jaar weer de gezellige zomertrainingen en wel op dinsdag. Lopers uit alle groepen zijn welkom!

De start is vanaf hoek Donkervoort Tweerijtensedreef (dichtbij Noorderklamp ). Daar is een klein parkeerterrein voor zowel fietsen als auto’s.

De training is een bostraining met speelse elementen en start stipt om 19:15 uur, dus zorg dat je op tijd bent!!! Als er voldoende liefhebbers zijn kan er ook op donderdagavond samen gelopen worden. Dit wordt dan iedere dinsdag afgesproken.

Wil je zelf eens een training geven? Dan ben je van harte uitgenodigd! Laat het mij wel even weten.
Annette

Bedankt vrijwilligers Van Goghloop/Scholierenloop

Bij het organiseren van een evenement als de Van Goghloop en de Scholierenloop komt heel veel kijken. Gelukkig konden we ook dit jaar weer rekenen op veel hulp van LONU-ers, waarvoor heel veel dank! Het is zo fijn als je zo’n evenement wil neerzetten met de vereniging, dat je dan kan rekenen op zo’n grote achterban. Volgend jaar alweer de 25e editie, zijn jullie er dan ook weer bij?

Kerngroep Van Goghloop