LONU trainers

Onze trainers zijn de helden van LONU, dankzij hen georganiseerde loopavonden die veilig zijn, door de mooiste stukjes van Nuenen en omstreken voeren en onze prestaties verhogen.  Maar hoe is dat nu georganiseerd? Dat ga ik proberen toe te lichten.

Pauline en Jeroen zetten de loopschema’s op. Trainers kunnen vooraf hun voorkeur aangeven en Annette koppelt daarna de trainers aan de loop avonden. Dat lijkt eenvoudig maar is het zeker niet.
Per loopavond hebben we dus 4 trainers nodig (we hebben 4 groepen). Als zij maar 1 keer in de week ingezet kunnen worden hebben we er al 8 nodig (2 avonden). Bestuur en trainers zijn het er over eens dat 1 training geven per 2 weken al een hele prestatie is, daarmee zijn er dus 16 trainers nodig, 4 voor elke groep. Het training geven is overigens echt iets anders dan gewoon met een groep meelopen. Vandaar dat 1 keer per 2 weken een mooi compromis is van eigen loop plezier en hart voor de club hebben en je daar voor inzetten. De hoofdtrainers, Annette en Jeroen, worden vaker ingeroosterd.

Op dit moment hebben we 13 trainers waarvan er op nu 4 niet inzetbaar zijn. Tevens zijn er uiteraard af en toe afzeggingen vanwege zakelijke of prive omstandigheden, die kunnen niet voorkomen worden. We hebben gelukkig enkele invallers en soms fietst een geblesseerde trainer mee maar daarmee kunnen de gaten niet altijd worden opgevuld. Als oplossing worden groepen regelmatig samengevoegd. Dat resulteert dan in grote groepen maar is helaas niet te voorkomen.

Bij deze dus een oproep aan een ieder die het trainersvak  (als invaller) wilt oppakken. Dat hoeft niet meteen met loopschema’s gepaard te gaan maar kan beginnen met de basis: Veligheid en een duurloop over een vooraf bepaalde route. Zie je dit wel zitten of wil je meer (vaste trainer worden) neem dan contact op met Annette, Jeroen of mij.

Veel loopplezier en geef de trainers eens een extra compliment, ze verdienen het.

Paul Ebben, bestuurslid trainingszaken