LONU Jubileumfeest 17 maart

Afgelopen zaterdag vierde LONU haar 25 jarig jubileum. Voor deze speciale gelegenheid waren ook alle oud leden uitgenodigd, en omdat dit feest met een officieel tintje begon, waren ook besturen van omliggende verenigingen en de gemeente uitgenodigd. Het was dan ook bomvol in het (uitbundig versierde) clubhuis, ook omdat niemand het in zijn hoofd haalde om naar de extra tent te gaan. Tegen die snijdende kou was natuurlijk geen heater bestand.

Alle gasten werden rond 18.00 uur ontvangen met een feestelijk drankje waarna de voorzitter, Anne Joustra, in het kort de geschiedenis van LONU schetste. Natuurlijk keek hij ook vooruit en sprak ook zijn zorg uit over de oplopende gemeentelasten. Ook schonk Anne aandacht aan zes leden die al 25 jaar lid zijn van LONU en zij werden even extra in het zonnetje gezet. Namens de gemeente nam wethouder Joep Pernot het woord. Hij prees LONU om haar vele activiteiten en memoreerde dat de ‘van Goghloop’ het grootste sportevenement van Nuenen is en een begrip in de regio.

Na deze receptie werd een zeer gevarieerd, uitgebreid en bovenal heerlijk buffet geserveerd uit de Italiaanse keuken. Een LONU feest zou natuurlijk niet compleet zijn, zonder interactief element. Dat was dit keer een heel korte variatie op een bekend thema: “Hee-LONU-de-mee”, met vooral vragen over vervlogen LONU jaren en wat artistieke opdrachten. Er werden wel wat vragen gesteld over hoe het mogelijk was dat de jury binnen tien minuten een volledige uitslag paraat had. Begrijpelijk want de eerste prijs was ook niet niks: de kans om als winnend team in de plaatselijke kranten van Nuenen vereeuwigd te worden. Als de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen zo zou gaan, dan belooft dat nog wat. Maar de jury liet zich dit door nep-nieuws niet van de wijs brengen, de uitslag was duidelijk: de eerste plaats ging naar “team Orange”, met o.a. deze Loesje: “Ga je mee verdwalen, bij LONU weten ze de weg”.

Het feest ging nog een tijdlang door, en gezien het enthousiasme van de leden zullen er de komende jaren nog heel veel volgen.

Robin Bakkerus

Ga voor de foto’s van het LONU-feest naar het foto-album op de website.