Jaarlijkse nieuwjaarsborrel van LONU

Dinsdagavond 9 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse Nieuwjaars borrel bij LONU met daaraan voorafgaand de prestatieloop. Het clubgebouw was gezellig aangekleed in kerstsfeer en voor iedereen stond de Glühwein en de oliebollen klaar.

De prestatieloop is een testloop om te bepalen hoeveel rondjes van 600 meter je kan hardlopen in een half uur. Zo weet je hoe je er conditioneel voorstaat na de gezellige decembermaand. Nadat de leden die meeliepen met de prestatieloop met verhitte koppies binnen waren gekomen werd er rondgegaan met Glühwein en oliebollen.

Traditiegetrouw werd er vervolgens overgegaan tot de uitreiking van de Clubkampioenen van 2017. Bij de mannen was de derde plaats voor Peter Derks, de tweede plaats voor Martijn Gielens en de eerste plaats (tot zijn eigen grote verbazing) voor Jaap Riet.

Bij de dames ging de prijs voor de derde plaats naar Paula van Agt, de tweede plaats was voor Irma van Laarhoven en de eerste plaats voor Rinie de Boer.

De ‘aanmoedigingsprijs’ ging deze keer naar Wilbert de Wijs voor zijn hernieuwde inzet voor LONU maar ook voor zijn fijne trainingsochtenden in bijvoorbeeld Oirschot en inspanningen voor een buitenlandse wedstrijd.

Na de uitreiking van de Clubkampioenen gingen we over tot de verkiezing van LONU-er van het jaar 2017. Alle leden van LONU konden een LONU-er nomineren voor de LONU-er van het jaar verkiezing, normaal gesproken worden hier drie nominaties uitgehaald waar op de avond zelf nog gestemd kan worden. Dit jaar was het door de nominaties echter al zo duidelijk geworden dat eigenlijk maar één iemand de eer toe kwam namelijk: Anne Joustra. Enkele kreten van LONU-ers betreft de nominatie:
– Anne is al enkele jaren voorzitter van LONU en doet dit uitstekend
– Anne regelt veel achter de schermen en is vaak in touw voor de club, bij bijvoorbeeld onderhoud van het veld of het clubgebouw
– Omdat Anne altijd voor de club klaarstaat en veel zaken direct en structureel aanpakt
– Anne veel werk verzet als voorzitter, trainer en vrijwilliger, mits hij niet op vakantie is ;-).

Het was een hele gezellige avond en fijne aftrap van een nieuw sportief jaar!

Marieke IJsendoorn