Houffalize trail verslag1

De wekker ging weer heerlijk vroeg voor een kopje koffie bij Olav. Vanaf 3.30 uur stond de koffie weer klaar en om 3.45 uur vertrokken we richting Houffalize met onze vaste chauffeur en reisleider Olav. Dit keer gingen mee voor de trail van 50km: Mark, Frank, Sjef, Olav en Pepijn. Janneke (Kempers) ging samen met haar vader voor haar eerste trail van 25km. Perfect getimed arriveerden we om 5.50 uur op de startlocatie om ons lekker rustig te kunnen voorbereiden op de start om 7.00 uur. De WC’s waren op dat tijdstip ook nog een beetje fatsoenlijk. Het eerste uur liepen we nog in het donker, maar met een hoofdlampje is dat prima te doen. Overigens een heel mooi gezicht zo’n ketting van lichtjes door de heuvels bij Houffalize.

De afgelopen dagen had het flink geregend, waardoor er voldoende mud op het parcours aanwezig was. Het was af en toe meer glijden dan rennen in de afdalingen. Het bleef ook tijdens de trail goed door regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. Er zaten dit ook weer riviercrossings door de Ourthe opgenomen het parcours. Na 7,5 uur kwamen Olav, Mark, Sjef en Pepijn over de finish. Na 8 uur en een kwartier kwam Frank over de finish, dit was overigens wel inclusief 2 uitgebreide toiletbezoeken onderweg.

We hebben bij terugkomst in Nuenen de calorietjes weer netjes aangevuld bij de lokale Chinees tijdens het (hard)lopend buffet. Al met al een gezellige dag met de nodige hoogtemeters en kilometers.

Frank, Mark, Pepijn, Sjef en Olav