Gulbergen Cross

Een jaarlijks terugkerend evenement is de Gulbergen Cross. Op 10 maart 2019 vindt deze cross voor de zesde keer plaats; net als de voorgaande jaren op “het dak van Brabant”. De start is om 11.00 uur.

Hardlopen op de ‘Gulberg’, een voormalige afvalberg. Met zestig meter boven de zeespiegel is de ‘Gulberg’ het hoogste punt in Brabant. De Gulbergen Cross bestaat uit een veldcross over vijf afstanden (2, 4, 6, 8 en 10 km). Door het grote hoogteverschil in het parcours kan het met recht een zware veldcross worden genoemd. Het hoogteverschil bedraagt 50 hoogtemeters per ronde. Het stijgingspercentage bedraagt 15 %.

Het unieke parcours op het “het dak van Brabant” is tijdens de cross vrij toegankelijk voor supporters. Ook zij kunnen genieten van de mooie vergezichten.

Traditiegetrouw organiseren LOGO, LONU en Lopersgroep Mierlo met medewerking van de directie van landgoed “De Gulbergen” elk jaar deze Gulbergen Cross. Een veldcross die de deelnemers over een heuvelachtig parcours naar “het dak van Brabant” brengt.

Ga voor verder informatie over datums en inschrijving naar de website: www.gulbergencross.nl

GC-01 voor website

Sfeerimpressie 15 maart 2015

Nog niet eerder hadden zoveel deelnemers zich ingeschreven voor de Gulbergen Cross: er waren maar liefst 242 aanmeldingen. Het startsein klonk om 11.00 uur waarna jong en oud aan de uitdaging begon de Gulbergen een aantal malen te bedwingen.

Voor uitgebreidere informatie en foto’s klik op de link: www.gulbergencross.nl/

 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA2015 Gulbergen cross_thb_PICT0038_580x386[1]