Gulbergen Trail

Een jaarlijks terugkerend evenement; de Gulbergen Cross is gewijzigd in een Trail. Niet alleen wordt de Gulbergen beklommen, maar ook ligt de route nu een deel door het bos. Afwisselend klimmen, dalen, bos en zand. Op 10 maart 2019 vond deze trail voor de 8e keer plaats; net als de voorgaande jaren over “het dak van Brabant”. De start is om 11.00 uur.

Hardlopen op de ‘Gulbergen’, een voormalige afvalberg. Met zestig meter boven de zeespiegel is de ‘Gulbergen’ het hoogste punt in Brabant. De Gulbergen Trail bestaat dit jaar uit  drie afstanden (3.5, 7.5, 11 km). Door het grote hoogteverschil in een deel van het parcours kan het met recht een stevige veldtrail worden genoemd. Het hoogteverschil bedraagt 50 hoogtemeters. Het stijgingspercentage bedraagt maximaal 15 %.

Voor hoogteprofiel van het nieuwe parcours zie boven dit plaatje

Het unieke parcours op het “het dak van Brabant” en bossen van Mierlo is tijdens de trail vrij toegankelijk voor supporters. Ook zij kunnen genieten van de mooie vergezichten.

Traditiegetrouw organiseren LOGO, LONU en Lopersgroep Mierlo met medewerking van de directie van landgoed “De Gulbergen” elk jaar deze Gulbergen Cross. Een veldcross die de deelnemers over een heuvelachtig parcours naar “het dak van Brabant” brengt.

Ga voor verder informatie over datums en inschrijving naar de website: www.gulbergentrail.nl

Sfeerimpressie 10 maart 2019

Nog niet eerder hadden zoveel deelnemers zich ingeschreven voor de Gulbergen Cross: er waren maar liefst 301 aanmeldingen. Het startsein klonk om 11.00 uur waarna jong en oud aan de uitdaging begon de Gulbergen een aantal malen te bedwingen.

Voor uitgebreidere informatie en foto’s klik op de link: www.gulbergentrail.nl/

btr