Gulbergen Trail

Een jaarlijks terugkerend evenement; de Gulbergen Cross is in 2019 gewijzigd in een Trail. Niet alleen wordt de Gulbergen beklommen, maar ook ligt de route nu een deel door het bos. Afwisselend klimmen, dalen, bos en zand. Op 8 maart 2020 vindt deze trail voor de 9e keer plaats; net als de voorgaande jaren over “het dak van Brabant”. De start is om 11.00 uur.

Hardlopen op de ‘Gulbergen’, een voormalige afvalberg. Met zestig meter boven de zeespiegel is de ‘Gulbergen’ het hoogste punt in Brabant. De Gulbergen Trail bestaat dit jaar uit  drie afstanden (3.5, 7.5, 11 km). Door het grote hoogteverschil in een deel van het parcours kan het met recht een stevige veldtrail worden genoemd. Het hoogteverschil bedraagt 50 hoogtemeters. Het stijgingspercentage bedraagt maximaal 15 %.

Het unieke parcours op het “het dak van Brabant” en bossen van Mierlo is tijdens de trail vrij toegankelijk voor supporters. Ook zij kunnen genieten van de mooie vergezichten.

Traditiegetrouw organiseerden LOGO, LONU en Lopersgroep Mierlo met medewerking van de directie van landgoed “De Gulbergen” elk jaar deze Gulbergen Trail. In 2020 doet ook loopgroep Brandevoort mee in de organisatie. Een trail die de deelnemers over een heuvelachtig parcours naar “het dak van Brabant” brengt en door bos en heide.

Ga voor verder informatie over datums en inschrijving naar de website: www.gulbergentrail.nl

Sfeerimpressie 10 maart 2019

Nog niet eerder hadden zoveel deelnemers zich ingeschreven voor de Gulbergen Cross: er waren maar liefst 301 aanmeldingen. Het startsein klonk om 11.00 uur waarna jong en oud aan de uitdaging begon de Gulbergen een aantal malen te bedwingen.

Voor uitgebreidere informatie en foto’s klik op de link: www.gulbergentrail.nl/

btr