Afscheidsbericht Jos Renders

Helaas is het noodzakelijk dat ik per 1 januari a.s. ga stoppen met lopen bij LONU.

Ik wil deze opzegging niet uitsluitend door zo’n eenvoudige regel afwerken, daarom het volgende:

Lieve mensen van Lonu: lopers, trainers, bestuursleden, alle mogelijke vrijwilligers.

Toen ik in april 1999 met pensioen ging en nog nooit aan enig hardlopen had gedaan heb ik me laten verleiden tot een weddenschap met mijn collega’s.

Daarin heb ik gezegd dat ik binnen 2 jaar de halve marathon van Eindhoven zou lopen. Ja….daar sta je dan.

Maar….in augustus van dat jaar zag ik in Rond de Linde een klein verhaaltje over een hardloopcursus voor beginners en daar meldde ik me voor aan.

Hierbij kwam ik in contact met Annette en vanaf de eerste keer tot vandaag de dag zijn die contacten altijd fijn, vriendelijk en hartelijk geweest, daarvoor Annette: BEDANKT.

Na die cursus ben ik natuurlijk meteen lid geworden en dank zij de structuur van de groepen, de deskundige trainers en uiteraard mijn doorzettingsvermogen(ahum…)

heb ik het jaar daarop in Eindhoven de halve marathon gelopen en wel in 2 uur 16 min.

Vervolgens vliegen de jaren voorbij, heb ik vrijwel ieder jaar de Van Goghloop gelopen maar….. door het ouder worden komen de kleine mankementjes. Gelukkig kleine, maar toch zodanig dat ik voel dat het verstandig is om op tijd = nu te stoppen.

Daarom bij dit afscheid een welgemeend dank je wel voor al die jaren van loopplezier, dank je wel vooral aan de groep 3 lopers, dank je wel aan alle mensen die zich inzetten voor de club zoals bestuur, trainers, sjouwers in juni enz. enz.

Het ga jullie goed.

Een hartelijke groet van

Jos Renders ( je weet wel…die man met dat petje…)