36e Gebr. Swinkels Dreefloop 2018

Hemelvaartsdag, dus geen LONU training. In de afgelopen weken ook al een paar keer verstek moeten laten gaan doordat ik voor mijn werk in het buitenland was. Tsja, dan toch maar zoeken naar een alternatief. Dankzij de loopkalender voor de komende maanden, ontvangen via de maandelijkse email van Piet van der Nat (die man verdient een dikke pluim voor al zijn werk), gezien dat er op Hemelvaartsdag in Deurne een loop was, voor de 5, 10 of 15 km. Niet te ver van ons Nuenen, dus komaan, inschrijven dan maar voor de 10 km.

Net een hele periode tropische temperaturen gehad en aangezien dat nu niet echt voor mij het meest ideale weertype is om hard te lopen hield ik m’n hart al vast. Dan geven de weerberichten opeens aan dat de temperatuur met 10 graden gaat dalen op Hemelvaartsdag. Eén van de weinige keren dat ik blij ben met minder goed weer. Alhoewel, als ik ’s morgens opsta regent het flink. Dat is nou ook weer niet de bedoeling. Maar gelukkig is het tegen de tijd dat ik richting Deurne moet weer droog. Ideaal loopweer!

De Dreefloop wordt georganiseerd door AV-LGD oftewel Atletiek Vereniging – Lopers Groep Deurne en start vanaf hun thuishonk gevestigd op sportpark De Djump in Deurne. Mooie naam toch? Trouwens ook een mooie accommodatie met een 400 m atletiekbaan, waarvandaan ook de start plaats vond voor alle drie de afstanden gelijk, maar wel verdeeld over de baan. Slim gedaan: de 5 km verliet gelijk de baan, de 10 km moest nog zo’n ¾ baan afleggen en de 15 km was nog 1 ½ ronde op de atletiekbaan voordat het sportpark verlaten werd. Zodoende had je geen “last” van elkaar. Gelijktijdig met de recreatieve loop startten ook nog een aantal lopers voor een 15 km KNAU wedstrijdloop, waarvoor prijzen beschikbaar waren.

De organisatie was prima. Een mooi parcours door de leuke en natuurrijke omgeving van Deurne in een ronde van 5 km, die dus 1, 2 of 3 keer afgelegd moest worden, alles over verharde wegen. Geen last van verkeer, genoeg verkeersregelaars bij oversteekpunten. Drinkposten na 5 km. Trouwens een kleinschalig evenement. Even uitslagen.nl geraadpleegd en alles bij elkaar geteld, zowel wedstrijd- als trimlopers, staan er 167 personen in de lijst met een finishtijd.

De 10 km trimloop ging me goed af. De eerste km altijd wat lastig om in het goede ritme te komen maar al snel kwam ik bij twee lopers (vriend & vriendin, neem ik aan) die in een voor mij perfect tempo liepen. Rustig, vlak tempo. Aangehaakt en nooit meer losgelaten. Ook niet bij het mij bekende dipje op 7 km. En dat er verder bijna niemand meer achter ons liep? Wat geeft het. Gedrieën over de finish in een tijd van precies één uur ! Ok, ok, nou vooruit, plus 57 seconden dan.

Met sportieve groet,
Jaap Riet