Houffalize trail verslag2

Houffalize trail, zo gaaf!!

Vandaag ging ik mijn allereerste trail lopen, in Houffalize en wel 25 km. Laatst nog een keer 21 gelopen op de Strabrechtse heide wat ik best pittig vond. Door mijn blessure heb ik minder kilometers gelopen dan ik had gewild, dus was erg benieuwd hoe het zou gaan. Wel had ik als training regelmatig de Gulberg bezocht.

Na een slechte nacht geslapen te hebben door, ja toch echt wel de spanning, om 6.50 uur vertrokken met mijn vader. Om iets voor 9.00 uur daar. Ons klaargemaakt, bakkie koffie gedaan en toen was ik blij dat het eindelijk 10.00 uur was. Liever gewoon beginnen, dan kom ik er vanzelf achter wat me te wachten staat.

Het weer was nat, heel nat. We vertrokken in de stromende regen, dus na 1 kilometer was mijn legging, sokken en schoenen nat en volledig in de modder, dus dan maakt ook niets meer uit. De eerste kilometer was meteen flink klimmen, maar door de drukte was het veel wandelen, dus prima start. Ik merkte dat de spanning volledig weg was en het lopen ging heerlijk. Klimmen, dalen, door de flinke modder en soms gewoon hiken, omdat het te steil was. Even op adem komen en verder. Tussendoor 2 voedingsposten gehad waar ik bouillon, chips, banaan en cola heb genuttigd. Heerlijk!

Het was een feest om te lopen, ook door de rivier. Tot de knieën in het water, even foto maken waarna mijn onderbenen wel echt af begonnen te koelen, dus snel verder gegaan. Ik merkte dat mijn benen al snel weer opwarmde dus kon goed verder lopen.

Verbazingwekkend konden mijn benen na 20 kilometer nog steeds goed vooruit. Het klimmen werd wat zwaarder, vooral mijn vader begon het de laatste 2 a 3 kilometer te merken, maar verder ging het super. Mijn vader had een blessure kort geleden dus was spannend of hij hem uit kon gaan lopen, maar gelukkig is dat goed gegaan..

Na 25 kilometer, 3 uur verder, trots, moe, maar zeer voldaan over de finish. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Wie gaat er volgend jaar mee??

Groet Janneke Kempers