Jaarlijkse nieuwjaarsborrel van LONU

Dinsdagavond 8 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel bij LONU met daaraan voorafgaand de prestatieloop. Het clubgebouw was gezellig aangekleed in kerstsfeer en voor iedereen stond de Glühwein en de oliebollen klaar.

De prestatieloop is een testloop om te bepalen hoeveel rondjes van 600 meter je kan hardlopen in een half uur. Zo weet je hoe je er conditioneel voorstaat na de gezellige decembermaand. Nadat de leden die meeliepen met de prestatieloop met natte koppies binnen waren gekomen werd er rondgegaan met Glühwein en oliebollen.

Traditiegetrouw werd er vervolgens overgegaan tot de uitreiking van de Clubkampioenen van 2018. Bij de mannen was de derde plaats voor Pepijn van Rooij, de tweede plaats voor Olav Boiten en de eerste plaats Cyriel Douven.

Bij de dames ging de prijs voor de derde plaats naar Maria van Hout, de tweede plaats was voor Gertie Wouters en de eerste plaats voor Monique van der Linden.

De ‘aanmoedigingsprijs’ ging deze keer naar Jasper van der Toorn voor zijn begeleiding en tomeloze inzet om verschillende LONU dames qua loopprestaties naar een hoger niveau te tillen. Ook was er een speciale prijs voor twee dames die afgelopen september zijn gestart met de beginnerscursus en toch tijdens de Sylvesterloop al een zeer goede tijd liepen op de 5 km, dit zijn: Ellis Engelen en Miranda Wouters.

Na de uitreiking van de Clubkampioenen gingen we over tot de verkiezing van LONU-er van het jaar 2018. Alle leden van LONU konden een LONU-er nomineren voor de LONU-er van het jaar verkiezing, er kon deze avond gestemd worden op vier namen die al eerder middels een stemronde geselecteerd waren. Het lag vrij dicht bij elkaar, maar uiteindelijk werd Olav Boiten gekozen tot LONU-er van het jaar. Olav werd geroemd om het met regelmaat geven van trainingen en het enthousiasmeren van LONU-ers voor het fenomeen trailrun.

Het was een hele gezellige avond en fijne aftrap van een nieuw sportief jaar!

Marieke IJsendoorn