Zomertrainingen 2017

Vol met goede ideeën en een beetje voorbereiding begon ik ook dit jaar weer met heel veel zin aan de zomertraining. Zoals ik in de vorige nieuwsbrief al aangaf was ik voornemens een soort van bootcamp te doen tijdens de trainingen maar dat heb ik tijdens trainingsdag één al laten varen gewoon omdat het té warm was. We hebben, samen met nieuw lid Cees, gewoon heerlijk zigzaggend rustig door het bos gelopen en uiteraard stond na afloop weer een heerlijke kan ijskoud water klaar (en meer ;-)) waar Loek altijd met veel plezier voor zorgt na elke training.

Bij de tweede training viel de regen met bakken uit de hemel maar ondanks dat was de harde kern aanwezig (Anja, Ellen, Monique, Carin, Irma, Mieke en Conrad) Ze konden er overigens niet onderuit om te komen omdat we elkaar via de groepsapp, die we hadden aangemaakt speciaal voor de zomertraining, de hele dag al iedereen geënthousiasmeerd hadden………..Moe, kletsnat maar vooral zeer voldaan hadden we ook deze training weer doorstaan en daar gaat het toch ook om bij de zomertrainingen, gewoon gezellig lekker lopen tijdens de vakantie periode; niks moet, gewoon relaxed.

Ondanks dat het over het algemeen een vast clubje is wat trouw elke dinsdagavond komt lopen vind ik het altijd heerlijk om deze training te geven. Ik ben niet echt de trainer maar meer de gids die ze door het bos leidt. De samenstelling wisselt ook nog al eens tijdens deze zes weken omdat de één op vakantie gaat en de ander net weer terug is. Gelukkig is tijdens de laatste training bijna iedereen weer present en dat komt goed uit want over het algemeen is dit de gezelligste avond welke we ook altijd op gepaste, vooral gezellige, wijze afsluiten. Met veel dank hiervoor aan Loek, die dit overigens met veel plezier doet en zelf ook nog een graantje meepikt 😉

De zomertrainingen, welke jaren geleden spontaan zijn ontstaan, zijn de ideale oplossing voor mensen die toch willen blijven lopen tijdens de vakantieperiode. Lekker door het bos lopen met een leuke enthousiaste groep mensen……….HEERLIJK!! Elk jaar verheugde ik me weer op deze periode.

Maar helaas komen aan al deze leuke trainingen een eind……..ik moet namelijk door rugklachten (artrose) definitief stoppen met hardlopen dus ik heb mijn lidmaatschap bij LONU beëindigd. Echt heel erg jammer, ik heb jaren met veel plezier gelopen en ook nieuwe vrienden gemaakt.

Via deze weg wil ik ook iedereen bedanken voor de leuke trainingen en gezellige avonden en zeker weten tot ooit. 

Heel veel groetjes,
Jolanda de Folter


(Foto uit archief van een zomertraining bij Jolanda)