Pannenkoekenloop, maandag 2 april

Op Tweede Paasdag, maandag 2 april gaan we naar Zuid Limburg voor een training in de heuvels rond Epen met koffie vooraf en pannenkoek na.

We verzamelen om 8.00 uur op de parkeerplaats aan het Wettenseind en rijden gezamenlijk naar Hotel Krijtland, Julianastraat 22, Eperheide. Daar worden we ontvangen met koffie/thee en Limburgse vlaai. Het hotel biedt ons een ruimte aan waar we ons kunnen omkleden.

Rond 10 uur vertrekken we voor de training. Er is keuze uit drie verschillende afstanden: 7, 12 en 20 km, dus voor elk wat wils. Bij terugkomst is er gelegenheid om te douchen en dan smaakt een biertje of een ander drankje heerlijk, aangeboden door LONU.  Als afsluiting is er een welverdiende heerlijke pannenkoek!

De kosten zijn 17,00 euro p.p. Hierbij inbegrepen zijn koffie of thee met Limburgse vlaai, twee consumpties en een pannenkoekenlunch.

Het inschrijfformulier hangt op het memobord in het clubhuis.
Graag voor 22 maart opgeven i.v.m. reserveren in het hotel.

Maria van Hout

Verslag Houffalize Trailrun 28 januari

Op verzoek van Marieke moesten een paar dyslecten een stukkie schrijven voor de LONU nieuwsbrief. Dat viel om den drommel niet mee, want wie wil dat nu op zich nemen?

Dus doen we allemaal een stukje…

Om 3.30 uur stond de koffie klaar bij Olav, onze vaste chauffeur voor dergelijke uitstapjes. Ook dit keer weer zonder reserveband overigens;-).  Om 5.45 uur in Houffalize aangekomen waren we als één van de eersten. Goede voorbereiding is het halve werk. Om 7.00 uur was de start van de 52 kilometer. Olav, Sjef, Daniël en Pepijn vertrokken op dat tijdstip met de hoofdlampjes op in de miezer. Onderweg genoten van een prachtige omgeving en heel, heel veel modder. Helaas moest Daniël na 25 kilometer uitstappen vanwege een blessure. Verder verliep het allemaal voorspoedig en de sfeer was relaxed. Het hoogtepunt van de trail was de oversteek van de Ourthe (vier keer in totaal); tot aan de billen in het water. Was erg koud, maar wel gaaf. Om 10.00 uur startte Ton, Joost, Mark en Michael voor de 25 kilometer. Ton had naar zijn zeggen genoten en heeft het thuisfront laten weten dat dit vaker gaat gebeuren. Mark kwam overigens rechtstreeks met zijn lange latten van de piste en werd door de buschauffeur onderweg naar huis gedropt op de vluchtstrook bij Houffalize. Hij wilde het graag een keer meemaken en vond het geweldig. Als laatste was het Gerard die om 12.00 uur vertrok voor zijn 17 kilometer. Hij was van ons allen het beste voorbereid. Hij had namelijk als enige een helm meegenomen. Volgens de leermeesters verplicht bij dergelijke trails.

Nu (tijdens het schrijven van dit stukje) onderweg voor een lopend buffetje bij de lokale Chinees in Nuenen als afsluiting. Hopelijk voor de volgende trail nog meer deelnemers van LONU. Trails zijn echt aan te raden!

Vriendelijke groet Olav Boiten

Ondanks dat de gelopen tijden er niet toe doen tijdens een dergelijke trail, hieronder toch een overzichtje van de tijden.

17 km
Gerard Schouten 2.57.32

25 km
Mark Zantboer 3.03.22
Joost van Rooij 3.14.01
Ton van Gerwen 3.15.34

50 km
Olav Boiten 7.14.01
Sjef Berings 7.14.01
Pepijn van Rooij 7.14.02

Verslag Algemene Ledenvergadering 6 februari 2018

Na een verkorte training verzamelden zich 24 leden van LONU om hun bijdrage te leveren aan de Algemene Ledenvergadering. En er was ook serieus iets te bespreken…

Naast de uitleg en verantwoording door het bestuur van de activiteiten en de bijbehorende financiën, was het woord aan de kascommissie welke dit jaar gevormd werd door Gertie Wouters-van den Nieuwenhof en Hans Driessen. Bij de controle van de stukken werd alles in orde bevonden met een prijzend woord voor Frank Lodewijk voor de perfecte boekhouding. Op basis van de voordracht door de kascommissie werd de penningmeester en bestuur decharge verleend over het gevoerde beleid 2017.
Andere onderwerpen die het bestuur in discussie bracht is of er nut/noodzaak is om extra materiaalopslag te regelen en de organisatie van het schoonhouden van het veld en hulpmiddelen daarvoor. Beide onderwerpen werden als belangrijk aangegeven door de leden met de vraag aan het bestuur, in samenwerking met de Stichting Sport Voor Allen (beheerder velden), hierin voorstellen c.q. keuzes in te maken. Zo nodig, indien de kosten het bestuurlijk mandaat (statutair) overschrijden, zal dit opnieuw aan de leden worden voorgelegd.

Binnen de vergadering werd met applaus Paul Ebben binnen het bestuur opgenomen. Helaas moest vastgesteld worden dat het bestuur nog steeds niet het gewenste aantal leden (5) heeft.
Het conceptverslag van de vergadering wordt op de site gepubliceerd zodra dit door het bestuur (tijdelijk) is vastgesteld. Bovenstaande is dus niet een compleet overzicht van alle besproken punten.

Anne Joustra

Trailrun zondag 25 februari

Zondag 25 februari hebben we wederom een hele leuke Trailrun gepland, Albert van Dommelen van Trailrunners Brabant is onze trainer die dag.
Het thema van de Trailrun is ‘Gulbergen Cross’, uiteraard is dit een hele mooie voorbereiding op de Gulbergen Cross (zondag 11 maart).

We verzamelen in het clubhuis om 09.45 uur, om 10.00 uur vertrekken we gezamenlijk naar de Gulbergen. Eenmaal daar gaan we samen met Albert werken aan de techniek van ‘Klimmen, Dalen en Doseren’. Albert heeft een parcours voor ons uitgezet (we blijven ongeveer één uur op de Gulbergen), de focus zal liggen op techniek en niet in prestatie of tempo. Grote niveau-verschillen tussen de lopers zijn ook in het verleden tijdens de Trailrun clinics’ geen probleem gebleken.

Na afloop lopen we in een rustig tempo terug naar het clubhuis, waar we rond 12.00 uur weer zullen zijn.
We hebben al diverse inschrijvingen maar zoals altijd, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Tot ziens op 25 februari, 10.00 uur!
Paul Ebben

Lopen in de regio

Voor de fanatiekelingen onder ons die naast LONU ook graag deelnemen aan verschillende loopevenementen staan hier de loopevenementen uit de regio vermeld. Voor afstanden en meer informatie verwijzen we jullie door naar de website van de desbetreffende loop. En mochten jullie nog een bepaalde loop missen op onze lijst dan horen wij dit graag via redactie@lonu.nl

Datum Loopevenement Plaats
24-02 Sint Anthonistrail Sint Anthonis
03-03 Night Run Den Bosch
04-03 Rico Salvettiloop Moergestel
11-03 Gulbergencross Nuenen
17-03 Gerwen Nederwetten loop Nuenen
18-03 Kempenrun Hapert
29-03 Dommelloop Eindhoven

Verslag Genneperparkenloop zondag 7 januari

Ergens begin december 2017 een uitnodiging in mijn email-box om mee te doen aan de Genneper Parkenloop. Met een wervelende en wervende tekst om het nieuwe jaar sportief te beginnen en zo je goede voornemens in te luiden. Ja, ja, klinkt mooi maar……. Eerst de kerstdagen maar eens doorkomen. Natuurlijk weer teveel calorieën tot me genomen die dagen, dus tussen Kerst en Oud & Nieuw begint het toch te kriebelen (wellicht wroeging ??) en daarom toch maar vlak voor Oudjaar besloten me in te schrijven voor de 9 km.

Een goede gelegenheid om voor het eerst mijn mooie oranje LONU tenue, die ik via Annette aangeschaft heb, te kunnen dragen. En zo reed ik zondag 7 januari op tijd richting de kantine van hockeyclub Oranje-Rood in het Eindhovense. De eerste uitdaging? Een parkeerplek vinden. Door verkeersregelaars naar het parkeerterrein van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion gedirigeerd en vandaar is het nog een behoorlijke tippel naar de startplaats. Maar ach, inmiddels was de 2 km gestart en het is toch ook leuk om dan onderwijl naar het kleine grut te kijken die samen met hun papa’s en mama’s een wereldprestatie neerzetten.

Een frisse ochtend, dus een goede warming-up zeker een absolute must. Verzorgd door een enthousiaste medewerkster van een sportschool, gebruik makend van opzwepende muziek. Veel te snel voor mij, maar ach, het zij zo. Trouwens, iets voor LONU om een gettoblaster aan te schaffen met stampende muziek voor een gezamenlijke warming up ? Zullen de buren op het Wettenseind vast leuk vinden!

Nadat de 4 km en 15 km al eerder gestart waren, was het om 11.30 uur mijn beurt om samen met zo’n 600 anderen een mooi rondje door de Genneper Parken, het Stadswandelpark en het Dommelplantsoen hard te lopen. Nou ja, hard, laten we zeggen rustig te joggen. Zowaar een keer rustig gestart, het bekende dipje bij mij na zo’n 5 à 6 km en daarna weer in een voor mij (!!) lekker tempo de 9 km volgemaakt. Mijn eindtijd ? Wellicht lacht nu menig LONU lid mij uit, maar ik lach mezelf dan maar toe, want ik ben eigenlijk best wel tevreden en er een beetje trots op : 55 minuten en 55 seconden.

Na de finish weer een handdoek als aandenken aan mijn eerdere verzameling kunnen toevoegen, genoten van gratis erwtensoep in de kantine van Oranje-Rood en bovenal door het inschrijfgeld de GP Bulls (elektrische rolstoelhockey vereniging) gesteund. Lijkt me toch zeker een goede start van het nieuwe jaar!

Trouwens, ik heb maar heel weinig andere LONU’ers gezien. Eerlijkheidshalve: geen enkele, maar ik neem aan dat die allemaal vér voor mij uit liepen en dat ik ze daarom gemist heb. Of ??? Nou ja, in ieder geval heb ik geprobeerd onze vereniging goed te vertegenwoordigen. En ik vind zelf dat het wel gelukt is.

Met sportieve groet,
Jaap Riet

Gulbergencross zondag 11 maart

Voorinschrijving voor de Gulbergen Cross is nu mogelijk.

Dit jaar is de Gulbergen Cross op zondag 11 maart.
Voorinschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 9 Maart 2018. Na-inschrijven is mogelijk op zondag 11 maart vanaf 9:30 uur. De kosten bedragen bij een voorinschrijving 4 euro (na-inschrijving 5 euro) voor alle afstanden. Kinderen onder de 18 jaar gratis. Kinderen onder de 12 jaar alleen onder begeleiding. Spikes zijn niet toegestaan. De Gulbergen Cross start om 11:00 uur (alle afstanden). Voor meer informatie zie www.gulbergencross.nl.

Jaarlijkse nieuwjaarsborrel van LONU

Dinsdagavond 9 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse Nieuwjaars borrel bij LONU met daaraan voorafgaand de prestatieloop. Het clubgebouw was gezellig aangekleed in kerstsfeer en voor iedereen stond de Glühwein en de oliebollen klaar.

De prestatieloop is een testloop om te bepalen hoeveel rondjes van 600 meter je kan hardlopen in een half uur. Zo weet je hoe je er conditioneel voorstaat na de gezellige decembermaand. Nadat de leden die meeliepen met de prestatieloop met verhitte koppies binnen waren gekomen werd er rondgegaan met Glühwein en oliebollen.

Traditiegetrouw werd er vervolgens overgegaan tot de uitreiking van de Clubkampioenen van 2017. Bij de mannen was de derde plaats voor Peter Derks, de tweede plaats voor Martijn Gielens en de eerste plaats (tot zijn eigen grote verbazing) voor Jaap Riet.

Bij de dames ging de prijs voor de derde plaats naar Paula van Agt, de tweede plaats was voor Irma van Laarhoven en de eerste plaats voor Rinie de Boer.

De ‘aanmoedigingsprijs’ ging deze keer naar Wilbert de Wijs voor zijn hernieuwde inzet voor LONU maar ook voor zijn fijne trainingsochtenden in bijvoorbeeld Oirschot en inspanningen voor een buitenlandse wedstrijd.

Na de uitreiking van de Clubkampioenen gingen we over tot de verkiezing van LONU-er van het jaar 2017. Alle leden van LONU konden een LONU-er nomineren voor de LONU-er van het jaar verkiezing, normaal gesproken worden hier drie nominaties uitgehaald waar op de avond zelf nog gestemd kan worden. Dit jaar was het door de nominaties echter al zo duidelijk geworden dat eigenlijk maar één iemand de eer toe kwam namelijk: Anne Joustra. Enkele kreten van LONU-ers betreft de nominatie:
– Anne is al enkele jaren voorzitter van LONU en doet dit uitstekend
– Anne regelt veel achter de schermen en is vaak in touw voor de club, bij bijvoorbeeld onderhoud van het veld of het clubgebouw
– Omdat Anne altijd voor de club klaarstaat en veel zaken direct en structureel aanpakt
– Anne veel werk verzet als voorzitter, trainer en vrijwilliger, mits hij niet op vakantie is ;-).

Het was een hele gezellige avond en fijne aftrap van een nieuw sportief jaar!

Marieke IJsendoorn

Uitslag Sylvesterloop Heeze 17 december

 

Naam Afstand

in km

Uur Min. Sec.
Paul Verhaagh 15 1 5 46
Ton van Gerwen 15 1 14 37
Eric Jacobs 15 1 15 09
Monique vd Linden 15 1 18 06
Erik de Heer 15 1 22 23
Martijn Gielens 15 1 24 25
Yvonne Derksen 9 43 58
Karin van Lierop 9 45 15
Peter Derks 9 47 13
Paula van Agt 9 52 04
Rinie de Boer 9 52 07
Maria van Hout 9 52 08
Jaap Riet 9 55 20
Gertie Wouters 9 55 21
Irma van Laarhoven 9 55 21
Irma Ruifrok 9 57 06
Robin Bakkerus 6 30 32

Uitslagen van LONU-ers

Mocht je dit jaar meedoen aan een wedstrijd vergeet dan niet je naam, afstand en tijd de mailen naar: redactie@lonu.nl. Actiefoto’s en verslagen zijn ook altijd erg welkom.

Winterflorijnloop Woudenberg, 6 januari

Naam Afstand

in km

Uur Min. Sec.
Jeroen Kuijpers
* zie foto
10   50 52

Gennerperparkenloop Eindhoven, 7 januari

Naam Afstand

in km

Uur Min. Sec.
Jaap Riet 9   55 55