Vers van de pers: Leopard UTML Ultratrail Mullerthal

Zoals de meesten van jullie weten hebben een aantal LONU-ers afgelopen zaterdag meegedaan aan de Leopard UTML Ultratrail.

Olav Boiten, Sjef Berings en Pepijn van Rooij hebben de 75km gelopen en Joost van Rooij heeft de 38km gelopen. Olav, Sjef en Pepijn hebben de trail gezamenlijk gelopen en zijn samen over de finish gekomen in een tijd van 10:52:50, maar zoals ze mij (terecht) lieten weten, het ging niet om de tijd maar om het uitlopen met elkaar en de ervaring.

Mannen allemaal van harte gefeliciteerd met jullie knappe prestaties!

Marieke IJsendoorn

Afscheid als bestuurslid

Hallo leden,

Na 3,5 jaar lidmaatschap en een deelname aan het bestuur van drie jaar neem ik eind dit jaar afscheid als bestuurslid. Ik heb met veel plezier deelgenomen aan het bestuur en de trainerszaken behartigd. Hierin heb ik fijn samen kunnen werken met de bestuursleden, trainers en leden. Ik ben dan ook trots op o.a. de samenwerking met LOGO bij het opzetten van de trainersopleidingen en de samenwerking met Albert rondom het trailrunnen. Natuurlijk had ik deze functie niet goed uit kunnen voeren zonder de ervaring die er binnen de club is in de vorm van andere actieve leden.

Ik neem daarom met een goed gevoel afscheid en wil een lid dat actief wil worden binnen het bestuur dan ook graag wegwijs maken in de trainerszaken. Natuurlijk kunnen bij een deelname aan het bestuur de taakverdelingen opnieuw bekeken en verdeeld worden en ben je dus niet verplicht de trainerszaken op te pakken (maar dat is natuurlijk wel erg leuk om te doen).

Tot bij de training,

Sanne Schoofs

Trailrunning Clinic, zondag 17 september

Hallo heuvelliefhebbers,

Zondag 17 september gaan we onze Nuenense heuvel weer beklimmen. Dit doen we wederom met Albert van Trailrunners Brabant. We verzamelen om 10.00 uur in ons clubgebouw en na een welkomstwoordje vertrekken we naar de Gulbergen.

De nadruk van deze clinic zal liggen op klimmen en dalen in combinatie met het gebruik van stokken. De clinic zal aangepast worden aan de deelnemers qua inhoud en intensiteit. Stel dus je vragen en geef je grenzen aan. We zien jullie graag de 17e om kennis te maken met trailrunning of je kennis te vergroten op dit gebied.

Inschrijven kan via het bericht op Facebook, via het bord in het clubgebouw of via info@lonu.nl.

Groetjes Sanne

Lichtjesroute, dinsdagavond 26 september

Op dinsdagavond 26 september is het weer zover! Dan wordt de jaarlijkse lichtjesroute weer gelopen.

We verzamelen om 19:15 uur bij de Jumbo op het parkeerterrein van Woensel XL. We verdelen ons in twee groepen:
– PR en R1 lopen ongeveer 12km onder leiding van Martijn.
– R2 en R3 lopen een afstand van ongeveer 8,3km onder leiding van Fried.

Om 19.30 uur gaan we van start.
Denk aan hesjes en/of verlichting!

Kom op tijd want we vertrekken om 19.30 uur nadat we eerst een gezamenlijke warming-up hebben gedaan, dus zorg dat je er om 19.15 uur bent.
Fried van Hoek

Zomertrainingen 2017

Vol met goede ideeën en een beetje voorbereiding begon ik ook dit jaar weer met heel veel zin aan de zomertraining. Zoals ik in de vorige nieuwsbrief al aangaf was ik voornemens een soort van bootcamp te doen tijdens de trainingen maar dat heb ik tijdens trainingsdag één al laten varen gewoon omdat het té warm was. We hebben, samen met nieuw lid Cees, gewoon heerlijk zigzaggend rustig door het bos gelopen en uiteraard stond na afloop weer een heerlijke kan ijskoud water klaar (en meer ;-)) waar Loek altijd met veel plezier voor zorgt na elke training.

Bij de tweede training viel de regen met bakken uit de hemel maar ondanks dat was de harde kern aanwezig (Anja, Ellen, Monique, Carin, Irma, Mieke en Conrad) Ze konden er overigens niet onderuit om te komen omdat we elkaar via de groepsapp, die we hadden aangemaakt speciaal voor de zomertraining, de hele dag al iedereen geënthousiasmeerd hadden………..Moe, kletsnat maar vooral zeer voldaan hadden we ook deze training weer doorstaan en daar gaat het toch ook om bij de zomertrainingen, gewoon gezellig lekker lopen tijdens de vakantie periode; niks moet, gewoon relaxed.

Ondanks dat het over het algemeen een vast clubje is wat trouw elke dinsdagavond komt lopen vind ik het altijd heerlijk om deze training te geven. Ik ben niet echt de trainer maar meer de gids die ze door het bos leidt. De samenstelling wisselt ook nog al eens tijdens deze zes weken omdat de één op vakantie gaat en de ander net weer terug is. Gelukkig is tijdens de laatste training bijna iedereen weer present en dat komt goed uit want over het algemeen is dit de gezelligste avond welke we ook altijd op gepaste, vooral gezellige, wijze afsluiten. Met veel dank hiervoor aan Loek, die dit overigens met veel plezier doet en zelf ook nog een graantje meepikt 😉

De zomertrainingen, welke jaren geleden spontaan zijn ontstaan, zijn de ideale oplossing voor mensen die toch willen blijven lopen tijdens de vakantieperiode. Lekker door het bos lopen met een leuke enthousiaste groep mensen……….HEERLIJK!! Elk jaar verheugde ik me weer op deze periode.

Maar helaas komen aan al deze leuke trainingen een eind……..ik moet namelijk door rugklachten (artrose) definitief stoppen met hardlopen dus ik heb mijn lidmaatschap bij LONU beëindigd. Echt heel erg jammer, ik heb jaren met veel plezier gelopen en ook nieuwe vrienden gemaakt.

Via deze weg wil ik ook iedereen bedanken voor de leuke trainingen en gezellige avonden en zeker weten tot ooit. 

Heel veel groetjes,
Jolanda de Folter


(Foto uit archief van een zomertraining bij Jolanda)

Trainen na de vakantie? Vijf valkuilen.

Je wilt er waarschijnlijk nog helemaal niet aan denken: het einde van je vakantie. Toch is de terugkeer naar de vertrouwde omgeving en de overvolle agenda onvermijdelijk. Voor veel hardlopers betekent het einde van de vakantie dat de regelmaat in de trainingen wordt opgepakt. Dat is geen overbodige luxe, want het luie leven en het heerlijke buitenlandse eten hebben voor ongetwijfeld voor enkele extra vakantiepondjes gezorgd. En die wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk kwijt!

Er zullen ook lopers zijn die de vakantieperiode hebben aangegrepen om juist extra sportief te zijn of er zelfs een soort van trainingskamp van te maken. Of je wel of niet actief was: de motivatie om er na de vakantie stevig tegenaan te gaan is groot, en dat enthousiasme kan zich tegen je gaan keren als je het niet in goede banen leidt. Daarom vijf fouten die je vooral niet moet maken:

Vijf fouten
1. Heb je langer dan een week niet hardgelopen?
Ga dan niet trainen zoals je dat voor de vakantie deed. Je kunt wel het aantal wekelijkse trainingen in de week doen, maar doe alleen rustige duurloopjes die je eerst nog inkort: de eerste week ongeveer 25% van de gebruikelijke lengte, de tweede week 50%, de derde 75% zodat je in de vierde week weer helemaal op het trainingsniveau van voor de vakantie bent.

2. Heb je wel hardgelopen maar beduidend minder dan normaal?
Ga dan niet harder trainen om de ‘schade’ in te halen. Loop in de eerste week na de vakantie elke training 50 tot 75% van de gebruikelijke lengte. Als dat goed gaat kun je de tweede week volledig inhaken in het programma van voor de vakantie.

3. Heb je meer getraind dan thuis?
Ga dan niet meteen na thuiskomst door op dat hogere niveau. Op zich is het heel goed om van de vakantie een trainingsstage te maken. Maar om er beter van te worden is het nodig om de eerste week na terugkeer te reserveren voor herstel. De tweede week kun je er wel weer stevig tegenaan.

4. Heb je nieuwe najaarsdoelen bedacht in de vakantie?
Ga je dan niet meteen na thuiskomst inschrijven. Zet de doelen niet uit je hoofd, maar ga eerst enkele weken trainen volgens de richtlijnen hierboven. Draait het allemaal lekker tijdens die trainingen, schrijf je dan in en ga er lekker voor trainen.

5. Welke fout moet je nog meer niet maken?
Ga de tijdens de reisdag, en de dag erna, niet hard trainen. Heb je de hele dag in de auto gezeten, dan is het wel goed om in de avond een kort, rustig duurloopje te doen. Ging de reis met een vliegtuig? Hou dan tot en met de dag na thuiskomst rust en ga dan pas weer trainen. Heb je in de vlucht tijdzones doorsneden, doe dan net zoveel dagen rustig aan als het aantal tijdzones dat je bent gepasseerd.

Topvorm als beloning
Een vakantie is sowieso een heilzame periode voor een sporter, ook als het gebruikt wordt om te relaxen en uit te rusten. Heb je niks gedaan, of juist hard getraind: in alle gevallen is het slim om bewust om te gaan met de trainingen in de eerste weken na je vakantie. Als je dat doet, dan zal je in het najaar worden beloond met een topvorm als nooit tevoren!
Bron artikel: Rob van Veer
Annette Holthuis

Rondje Brandevoort, 24 september 2107

Lopersgroep Brandevoort organiseert op zondag 24 september het 10e rondje Brandevoort.

Dit gezellige evenement is er voor jonge en volwassen hardlopers en voor wandelaars. Iedereen kan meedoen! Beginnende of ervaren lopers/wandelaars, bij rondje Brandevoort staat de gezelligheid voorop!

De start is op het Sportpark Brandevoort. De kidsrun vindt plaats op de atletiekbaan. De trimloop is een route van 4 km, maximaal kan 16 km gelopen worden. Voor de wandelaars is een mooie route van 8km uitgezet.

Voor meer informatie ga naar de website van Rondje Brandevoort.

Namens lopersgroep Brandevoor
Elly Rijkers

Freedom Run Best, 22 oktober 2017

Op zondag 22 oktober 2017 vindt de derde editie van de Freedom Run plaats in de prachtige groene omgeving tussen Eindhoven Noord, Best en Son. Een historische locatie met als start en finish het museum De Bevrijdende Vleugels.

‘Bewegen in vrijheid’ is het jaarlijks terugkerend thema van de Freedom Run. Het wordt een speciale editie met een extra eerbetoon aan onze bevrijders. Een van de bevrijders op het evenement aanwezig laten zijn zodat u die kunt ontmoeten is het streven! U gaat bij alle uitingen op spandoek, facebook, website, startnummer en zelfs op de herinneringsmedaille van de Freedom Run, vijf gezichten van veteranen zien. Zij hebben allemaal gevochten in de omgeving van Eindhoven, Son en Best.

Dit jaar kunnen deelnemers kiezen uit verschillende afstanden:

Denys Hunter ½ mile 800 meter ouder/kind loop Vanaf 5 jaar Verhard terrein € 6,00 (voor 1 ouder en 1 kind, per extra kind € 2,00)
Ken Thiss 1 mile 1600 meter ouder/kind loop Vanaf 9 jaar Verhard terrein € 6,00 (voor 1 ouder en 1 kind, per extra kind € 2,00)
Bill Pendell 4 miles 6400 meter cross Vanaf 11 jaar Onverhard terrein € 6,00
Joe Cattini 8 miles 12,8 kilometer cross Vanaf 11 jaar Onverhard terrein € 6,00
Armando Marquez 10 miles 16,1 kilometer trail Vanaf 11 jaar Half en onverhard terrein € 7,00

Voor meer informatie ga naar de website Freedom Run.

Lopen in de regio

Voor de fanatiekelingen onder ons die naast LONU ook graag deelnemen aan verschillende loopevenementen staan hier de loopevenementen uit de regio vermeld. Voor afstanden en meer informatie verwijzen we jullie door naar de website van de desbetreffende loop. En mochten jullie nog een bepaalde loop missen op onze lijst dan horen wij dit graag via redactie@lonu.nl

Datum Loopevenement Plaats
17-09 Trainrun Clinic LONU Nuenen
17-09 EKO Plazaloop Uden
24-09 Rondje Brandevoort Helmond
24-09 Plus Parelrun Eersel
24-09 Smokkelaarstrail Goirle
07/08-10 DLL Marathon Eindhoven Eindhoven
15-10 Devils Trail Drunen
22-10 Freedom Run Best

 

De zomertrainingen komen er weer aan!!!

LONU is tijdens de zomervakantie gesloten van 18 juli tot 25 augustus. Dinsdag 11 juli vindt de prestatieloop plaats met aansluitend de zomerborrel en donderdag 13 juli vindt de laatste training van het seizoen plaats. Om alle enthousiaste lopers toch de gelegenheid te geven om in groepsverband te blijven trainen zijn er ook dit jaar weer de gezellige zomertrainingen. Jolanda geeft dinsdagavond training aan groep 3, vertrek vanaf Noorderklamp 49.

Voor de andere groepen is er zowel op dinsdag- als donderdagavond training. De start is beide avonden vanaf hoek Donkervoort/Tweerijtensedreef (dichtbij Noorderklamp), daar is een klein parkeerterrein voor zowel fietsen als auto’s.

De dinsdagavond-trainingen zijn bostrainingen met speelse elementen.
Alle trainingen starten stipt om 19:15 uur, dus zorg dat je op tijd bent!!!

Wil je zelf eens een training geven? Dan ben je van harte uitgenodigd! Laat het mij wel even weten.

Annette Holthuis

Zomertraining