Prestatieloop en zomerborrel

Traditioneel wordt op de laatste dinsdag voor de zomerstop de prestatieloop gehouden. Een flinke groep leden zijn deze uitdaging weer

aangegaan. Weliswaar warm weer, maar het parcours biedt op grote delen heerlijke schaduw. Ieder kon op zijn eigen tempo deze prestatieloop aangaan. Ook met de wetenschap dat na deze inspanning de zomerborrel volgt. Kortom, het was weer een geslaagde avond, die gezellig eindigde.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Je bent waarschijnlijk via allerlei kanalen al geconfronteerd met de AVG. Ook Lonu moet voldoen aan de criteria van deze wet- en regelgeving. Het bestuur heeft al een Privacy Policy opgesteld en zal dat in de volgende nieuwsbrief communiceren. Ook wordt de informatie op de website gepubliceerd. Ten aanzien van gegevensverzamelingen is wel duidelijk hoe te handelen. Lastiger is dat betreffende publicatie van foto’s; die discussie moet binnen het bestuur nog gevoerd worden, om te komen tot een uitvoerbare regeling.
We houden jullie op de hoogte.

Jeroen Lathouwers 2e hoofdtrainer

Zoals jullie in de nieuwsbrief van april hebben kunnen lezen is Jeroen Lathouwers geslaagd voor zijn LT3 training. Dit heeft tot gevolg dat hij ook de nieuwe hoofdtrainer van LONU is (naast Annette). Wij wensen hem veel succes met deze nieuwe functie en zijn er van overtuigd dat hij en Annette de komende jaren een prima training-aanpak gaan neerzetten.
In het najaar gaan Paula, Robin, Anne de LT2 training volgen, daarna zijn alle trainers van LONU geschoold en voorbereid op het geven van sportieve en leuke trainingen. Mocht één van jullie trainer-aspiratie hebben en hier ook aan willen deelnemen dan graag contact met mij opnemen. Het is goed voor LONU, maar het zal ook je eigen loopplezier vergroten.
Sportieve groeten, Paul Ebben

De zomertrainingen komen er weer aan!!!

LONU is tijdens de zomervakantie gesloten van 9 juli tot 19 augustus. Om alle enthousiaste lopers de gelegenheid te geven om in groepsverband te blijven trainen zijn er ook dit jaar weer de gezellige zomertrainingen en wel op dinsdag. Lopers uit alle groepen zijn welkom!

De start is vanaf hoek Donkervoort Tweerijtensedreef (dichtbij Noorderklamp ). Daar is een klein parkeerterrein voor zowel fietsen als auto’s.

De training is een bostraining met speelse elementen en start stipt om 19:15 uur, dus zorg dat je op tijd bent!!! Als er voldoende liefhebbers zijn kan er ook op donderdagavond samen gelopen worden. Dit wordt dan iedere dinsdag afgesproken.

Wil je zelf eens een training geven? Dan ben je van harte uitgenodigd! Laat het mij wel even weten.
Annette

Bedankt vrijwilligers Van Goghloop/Scholierenloop

Bij het organiseren van een evenement als de Van Goghloop en de Scholierenloop komt heel veel kijken. Gelukkig konden we ook dit jaar weer rekenen op veel hulp van LONU-ers, waarvoor heel veel dank! Het is zo fijn als je zo’n evenement wil neerzetten met de vereniging, dat je dan kan rekenen op zo’n grote achterban. Volgend jaar alweer de 25e editie, zijn jullie er dan ook weer bij?

Kerngroep Van Goghloop

 

Helmond NightRun 2018

Mijn brood verdienend in Helmond zou het voor mij onmogelijk geweest zijn om niet te weten dat zaterdagavond 19 mei de 3e editie van de Helmond NightRun gehouden zou worden. Flink gepromoot door de Gemeente Helmond (“Van Alles te Doen met Pinksteren”), door Helmond City Events (“Helmond Live – Funk & Soul + NightRun”), door een actief postende Facebookpagina en door de vele reclame-uitingen, krantenartikelen, aanplakbiljetten langs de kant van de weg was de PR voor dit evenement pico bello in orde. Als dan ook nog collega’s, die weten dat ik tegenwoordig iets met hardlopen doe, me komen vragen “jij doet toch wel mee, hè”, dan heb ik geen andere keus dan me in te schrijven voor de 10 km.

De NightRun wordt georganiseerd door H.A.C., de Helmondse Atletiek Club. En zoals je mag verwachten van een atletiekvereniging, het verliep allemaal prima. Gestart moest worden bij de Havenbrug in het centrum, vlak bij de vele cafés en eethuizen aan het water. Via loeigrote billboards van de gemeente leerde ik dat daar in de buurt een heus Havenpark moet komen: “Op naar een aantrekkelijk centrum 2030”. Nog even geduld dus, maar Helmond timmert aan de weg. Startnummer kon opgehaald worden bij het Golden Tulip West-Ende hotel en de bewaakte garderobe was in restaurant ’t Pakhuis aan de Havenweg.

Om 20.00 uur werd gestart met de LightRun voor kinderen. Een rondje van 1 km langs het kanaal en rondom het kasteel voor de 6 t/m 12 jarigen. Voor de oudere kinderen van 10, 11 en 12 jaar was het ook mogelijk om een dubbel rondje af te leggen, dus 2 km. Met verbazing gekeken naar de winnende tijden bij de jeugd. Wat te denken van 4:33 bij de 6 en 7 jarigen over de 1 km: die moet een kilometer lang gesprint hebben. Of bij de jeugd van 10-12 jaar: een tijd van 3:43 over de 1 km en een tijd van 7:28 over de 2 km. Eerlijkheidshalve moet ik melden dat er in de leeftijdsklasse 8 – 9 jarigen ook een tijd van 11:07 genoteerd werd over de 1 km. Ik denk dat ik dat wel had kunnen bijhouden. Na afloop van de jeugdwedstrijden had burgemeester Blanksma het maar druk, omdat voor elke leeftijdscategorie voor zowel jongens als meisjes en voor zowel de 1 km als de 2 km de eerste, tweede en derde prijs uitgereikt moest worden. Bovendien nog een prijs voor de school waarvan de meeste kinderen meededen.

Maar dan om 21.00 uur is het de beurt aan de volwassenen voor een rondje van 5 km die 1x, 2x of 3x afgelegd moest worden. Vlak voor de start hoor ik opeens: “Hé, nog iemand van LONU” en dan zie ik Janine van Deursen die samen met Nicole van H.A.C. ook de 10 km zal lopen. Vrij achteraan gestart wat niet de meest optimale plek was, want het stroopte gelijk al de eerste paar honderd meter op, omdat er zo’n 600 deelnemers en deelneemsters zich over de brug langs het kanaal richting Steenweg wilden spoeden. Ja, dat lukt dus niet. Maar ach, het tijdverlies van zo’n halve minuut is niet erg: het gaat me toch niet om een snelle tijd, maar meer voor de fun.

En fun was het zeker. De route voerde verder over de Traverse. Dat was toch minder steil en dus niet zo zwaar als ik in eerste instantie verwachtte. Dan de binnenstad in via ondermeer de Ameidestraat, Molenstraat, Heistraat, Markt en Veestraat richting de trots van Helmond, het kasteel. Tenslotte richting de finish langs alle terrassen van cafés en restaurants aan de Havenweg.

Op diverse plaatsten lekkere muziek langs de kant, niet alleen Funk & Soul maar ook, zoals in de Heistraat, onvervalste Hollandse smartlappen (voor mij iets minder lekkere muziek, maar goed smaken verschillen). Veel aanmoedigingen langs de kant. Maar ja, als ik dan in een groepje met alleen vrouwen meehobbel en vanaf de kant wordt geroepen “goed zo dames, zet hem op”, dan kan ik het toch niet nalaten om terug te roepen “en ik dan?”, waarna ik alsnog ook aangemoedigd word. Of wat te denken van vrijwilligers die een hesje dragen met het opschrift “jury”? Betekent dat misschien dat we heel netjes moeten hardlopen, hoofd ophoog, kin vooruit, lachen naar de fotografen omdat je anders wellicht gediskwalificeerd kan worden ? Ik ben er niet zo zeker van.

Met z’n drieën het hele traject 2x gelopen, waarbij ik na zo’n 7 km even moeite had om aangehaakt te blijven, maar met een blik-op-oneindig inspanning is het toch gelukt om samen met Janine en Nicole in 1 uur en 2 minuten te finishen, waardoor ik weer een medaille aan mijn verzameling kan toevoegen. Janine & Nicole, jullie bedankt !! Volgend jaar meer LONU’ers? Zo ver weg is Helmond niet van Nuenen.

Met sportieve groet,
Jaap Riet

Ps. Voor de oplettende kijker: op de onderstaande foto staan Jaap en Janine terwijl ze de NightRun lopen

Succesvolle 24e editie van de Van Goghloop

(Bericht zoals geplaatst in de Nuenense media)
De weergoden waren ons zeer goed gezind afgelopen zaterdag tijdens de 24e editie van de Van Goghloop en de 16e editie van de Scholierenloop. Het was werkelijk schitterend weer, wellicht iets aan de té warme kant voor de lopers maar dat deed niks af aan het hardloopplezier. Aan de start van de Scholierenloop en de Van Goghloop verschenen totaal ongeveer 1200 deelnemers, hieronder bevond zich een groep van 80 deelnemers van het Eckart College uit Eindhoven.

Allereerst waren rond de klok van 17.00 uur de 460 Nuenense basisscholieren aan de beurt, een record aantal deelnemers! Het startschot werd gelost door jeugdburgemeester Joy van De Nieuwe Linde. Wat was het een prachtig gezicht om de jeugd zo fanatiek en met veel plezier te zien hardlopen en wat kwamen ze met voldane snoeten over de finish om daarna glunderend naar hun supporters te lopen met hun welverdiende medaille om de nek.

Rond 18.30 uur was de start van de halve marathonlopers, gevolgd door de start van de 5, 10, en 15km. Het was heel mooi om jong en oud samen te zien lopen door het dorp, er hing een goede sfeer tijdens de Van Goghloop en de terrassen rondom het parcours waren goed gevuld. Dat de loopomstandigheden goed waren bleek wel uit het feit dat het oude record op de 10 km voor de heren en de oude records van de ½ marathon dames en heren zijn gesneuveld.

LONU (Loopgroep Nuenen) kan als organisatie terugkijken op een succesvol hardloop evenement met dank aan de vele sportieve deelnemers, enthousiast publiek en de gezellige muzikale ondersteuning langs het parcours. Uiteraard ook onze dank voor de sponsoren en fantastische inzet van de vele vrijwilligers, Tourclub Nuenen, de politie, de gemeente en het Rode Kruis. Dankzij de inzet van iedereen is het een zeer geslaagd evenement geworden!

Alle foto’s van de Scholierenloop en de Van Goghloop staan op onze Facebookpagina.

Organisatie Van Goghloop

Uitslagen Van Goghloop

Mannen 5km Bruto tijd Woonplaats
1: Siebrand Rademaker 18:09 Nuenen
2: Ujendre Ramautarsing 18:17 Eindhoven
3: Thomas Vael 18:29 Nuenen

 

Vrouwen 5km Bruto tijd Woonplaats
1: Anne Castelijns 20:41 Eindhoven
2: Elles van de Vorst 20:58 Eindhoven
3: Barbara Saat 21:12 Son en Breugel

 

Mannen 10km Bruto tijd Woonplaats
1: Timothy Karanu 33:31 Eindhoven
2: Kevin Sleegers 35:13 Eindhoven
3: Tim Snijders 36:53 Eijsden

 

Vrouwen 10km Bruto tijd Woonplaats
1: Inge Nijhoving 41:22 Handel
2: Nathalie Thijssen 42:37 Eindhoven
3: Kirsten Marinussen 43:31 Helmond

 

Mannen 15km Bruto tijd Woonplaats
1: Wesley Sleegers 54:44 Helmond
2: Erwin van Dommelen 57:44 Gemert
3: Leon Rosseau 1:01:14 Eindhoven

 

Vrouwen 15km Bruto tijd Woonplaats
1: Marloes Laurenssen 1:11:11 Mierlo
2: Rikie Huyberts 1:13:20 Sint-Oedenrode
3: Marjon Gevers 1:16:55 Nuenen

 

Mannen halve marathon Bruto tijd Woonplaats
1: Stef Simons 1:12:26 Bree
2: Jonas Roels 1:12:48 Hamme
3: Pieter Berben 1:14:12 Meeuwen

 

Vrouwen halve marathon Bruto tijd Woonplaats
1: Ruth Mbatha 1:17:30 Geldrop
2: Moniek Schouten 1:38:51 Doenrade
3: Anne van Schijndel 1:43:28 Geldrop

 

Uitslagen Scholierenloop

Meisjes groep 1/2   
1: Fenna Bruijstens                     Crijnsschool
2: Noor van der Helm Wentelwiek
3: Diede Garritsen Rietpluim

 

Jongens groep 1/2  
1: Luuk Coolen Rietpluim
2: Cas de Bonth Crijnsschool
3: Twan van Liempt Crijnsschool

 

Meisjes groep 3/4  
1: Isabella Nikolic Nieuwe Linde
2: Omola Philippen Dassenburcht
3: Sofie Nijssen Wentelwiek

 

Jongens groep 3/4  
1: Adam Gishlarkaev Rietpluim
2: Bas Versteijnen Wentelwiek
3: Wouter Markus Dassenburcht

 

Meisjes groep 5/6  
1: Marly Swinkels Dassenburcht
2: Kyra Verhallen Wentelwiek
3: Sanne van Loon Wentelwiek

 

Jongens groep 5/6  
1: Tobias Suilichem Wentelwiek
2:Noah Schijven Rietpluim
3: Stein van der Louw Crijnsschool

 

Meisjes groep 7/8  
1: Renée Raaijmakers Dassenburcht
2: Esmee van de Ven Crijnsschool
3: Karlijn Swinkels Wentelwiek

 

Jongens groep 7/8  
1: Luuk Verhoeven Rietpluim
2: Luuk Boersma Heuvelrijk
3: Jonah van Loo Wentelwiek

 

36e Gebr. Swinkels Dreefloop 2018

Hemelvaartsdag, dus geen LONU training. In de afgelopen weken ook al een paar keer verstek moeten laten gaan doordat ik voor mijn werk in het buitenland was. Tsja, dan toch maar zoeken naar een alternatief. Dankzij de loopkalender voor de komende maanden, ontvangen via de maandelijkse email van Piet van der Nat (die man verdient een dikke pluim voor al zijn werk), gezien dat er op Hemelvaartsdag in Deurne een loop was, voor de 5, 10 of 15 km. Niet te ver van ons Nuenen, dus komaan, inschrijven dan maar voor de 10 km.

Net een hele periode tropische temperaturen gehad en aangezien dat nu niet echt voor mij het meest ideale weertype is om hard te lopen hield ik m’n hart al vast. Dan geven de weerberichten opeens aan dat de temperatuur met 10 graden gaat dalen op Hemelvaartsdag. Eén van de weinige keren dat ik blij ben met minder goed weer. Alhoewel, als ik ’s morgens opsta regent het flink. Dat is nou ook weer niet de bedoeling. Maar gelukkig is het tegen de tijd dat ik richting Deurne moet weer droog. Ideaal loopweer!

De Dreefloop wordt georganiseerd door AV-LGD oftewel Atletiek Vereniging – Lopers Groep Deurne en start vanaf hun thuishonk gevestigd op sportpark De Djump in Deurne. Mooie naam toch? Trouwens ook een mooie accommodatie met een 400 m atletiekbaan, waarvandaan ook de start plaats vond voor alle drie de afstanden gelijk, maar wel verdeeld over de baan. Slim gedaan: de 5 km verliet gelijk de baan, de 10 km moest nog zo’n ¾ baan afleggen en de 15 km was nog 1 ½ ronde op de atletiekbaan voordat het sportpark verlaten werd. Zodoende had je geen “last” van elkaar. Gelijktijdig met de recreatieve loop startten ook nog een aantal lopers voor een 15 km KNAU wedstrijdloop, waarvoor prijzen beschikbaar waren.

De organisatie was prima. Een mooi parcours door de leuke en natuurrijke omgeving van Deurne in een ronde van 5 km, die dus 1, 2 of 3 keer afgelegd moest worden, alles over verharde wegen. Geen last van verkeer, genoeg verkeersregelaars bij oversteekpunten. Drinkposten na 5 km. Trouwens een kleinschalig evenement. Even uitslagen.nl geraadpleegd en alles bij elkaar geteld, zowel wedstrijd- als trimlopers, staan er 167 personen in de lijst met een finishtijd.

De 10 km trimloop ging me goed af. De eerste km altijd wat lastig om in het goede ritme te komen maar al snel kwam ik bij twee lopers (vriend & vriendin, neem ik aan) die in een voor mij perfect tempo liepen. Rustig, vlak tempo. Aangehaakt en nooit meer losgelaten. Ook niet bij het mij bekende dipje op 7 km. En dat er verder bijna niemand meer achter ons liep? Wat geeft het. Gedrieën over de finish in een tijd van precies één uur ! Ok, ok, nou vooruit, plus 57 seconden dan.

Met sportieve groet,
Jaap Riet

 

Verslag Rondje Nuenen West

Vorig jaar is rondje Nuenen West voor het eerst georganiseerd, het leek me toen al erg leuk om mee te doen. Helaas is het er toen niet van gekomen.

Dit jaar een nieuwe kans, heb me door het weinig trainen voor de afgelopen maanden ingeschreven voor de 7,5 km. Op de dag zelf bleek het erg warm te zijn, van diverse lopers heb ik gehoord dat het zwaar was vanwege het weer en zelf deelde ik deze mening ook.

Het was een mooi rondje door het bos, ik had hier zelf nog nooit gelopen en was dan ook verbaasd dat je binnen een paar minuten vanuit Nuenen West zo mooi in de natuur bent. Via het Eckartdal liepen we terug richting Nuenen West, wat een mooie wijk geworden is. Dit evenement is erg leuk om aan mee te doen en goed georganiseerd. Op naar volgend jaar voor de derde editie.
Bram Stoop