Stem op LONU!

Rabobank steunt met de Rabobank Clubkas Campagne de verenigingen en stichtingen in jouw regio. Elk jaar stellen we hiervoor een bedrag beschikbaar. Dit bedrag mag je verdelen over de verenigingen en stichtingen die meedoen. Alle leden krijgen hiervoor een aantal stemmen die zij op hun favoriete clubs mogen uitbrengen. Moeilijk om een keuze te maken? Wellicht geeft het bestedingsdoel van de club de doorslag. Wij wensen je veel succes met het uitbrengen van jouw stemmen!

Gebruik je stemcode om in te loggen
Je brengt je stem uit in een beveiligde digitale omgeving. Je hebt een stemcode ontvangen waarmee je in deze omgeving kunt inloggen. Je brengt je stemmen uit in een aantal stappen. Bij iedere stap leggen we uit wat je kunt verwachten en welke stappen je gaat doorlopen. Weet je even niet hoe je verder moet? Klik dan op het vraagtekentje voor meer informatie.

Vul in de blauwe balk bovenaan deze pagina de persoonlijke stemcode in die je per post of e-mail hebt ontvangen. Let op: de code bestaat uit 2 hoofdletters, 4 cijfers, gevolgd door 4 hoofdletters en tenslotte weer 4 cijfers.
Frank Lodewijk

Examen LT3 Jeroen Lathouwers

Na een lange en intensieve tijd van theorie en praktijk begon Jeroen een beetje nerveus aan zijn examen. Voor deze gelegenheid was uitgeweken naar de atletiekvereniging in Vught. De omstandigheden voor de drie kandidaten (twee van LOGO, één LONU) waren prachtig. Een geweldige accommodatie en beschenen door een bescheiden zonnetje.

Jeroen moest een uur zijn beste kant laten zien in theorie en praktijk. Daarin hadden we alle vertrouwen gezien zijn fanatieke en precieze aanpak die we van hem kennen. Voor het praktijkgedeelte was een grote groep enthousiaste leden van LOGO meegereisd om de veldtraining te ondergaan. Ook twee van de drie praktijkbegeleiders van LOGO waren meegereisd.

Na de veldtraining was er nog het onderdeel reflectie; maar al snel kwam Jeroen met de armen omhoog uit het gebouw: GESLAAGD!

Vanaf deze plaats wil ik namens alle leden Jeroen nogmaals van harte feliciteren met het behaalde diploma. Ik spreek de hoop en wens uit dat we als club lang mogen genieten van zijn enthousiasme, opgebouwde kennis en vaardigheden. Ook is op zijn plaats hier LOGO ontzettend te bedanken voor hun inspanningen; zij hebben het mogelijk gemaakt dat Jeroen dit traject kon doorlopen.
Anne Joustra

 

Verslag Pannenkoekenloop 2 april 2018

Maandag 2e Paasdag verzamelde een select gezelschap (Maria, Annette, Karin, Jeroen, Wilbert, Peter en Rinnie) zich om 8:00 uur bij Maria. Met 2 auto’s vertrokken we richting Epen. Volgens buienradar zaten wij in het enige stukje van Nederland waar het droog zou blijven. Om 09:15 waren wij in Hotel Krijtland, schitterend gelegen tegen de heuvels van Epen. We starten met koffie/thee met een punt Limburgse vlaai met slagroom. Zo tegen 10:00 uur vindt een ieder dat er toch maar iets moet gebeuren, maar zo’n punt vlaai ligt behoorlijk zwaar op de maag. Bij het hotel steken we de weg over om meteen soepel af te dalen richting Belgische grens. Na een korte warming up, moet er stevig geklommen worden over modderige paadjes, door het bos naar Teuven.
Boven bij de weg blijken we in de Volta wielerronde te zitten. Berg op zijn ze niet veel sneller dan ons. Op naar Slenaken, volgt een redelijk relaxed stuk, maar dan…. Gelukkig staat aan het eind van de klim een bankje waar ik dan ook meteen op neer plof. Eén troost de wielrenners hebben er ook moeite mee! Na 12 km houden Annette en Jeroen het voorgezien. De rest besluit om er nog 4 km aanvast te plakken. Het loopt heerlijk berg af en het tempo zit er goed in. Onderweg kunnen we zelfs alweer over eten praten een teken volgens ons dat er al ruimte voor de pannenkoek ontstaat. Natuurlijk zit ook hier het venijn in het staartje en volgt er een zeer zware klim, over keien omhoog naar het hotel. Daar wacht ons een heerlijke douche! Daarna storten we ons hongerig op een wel verdiende pannenkoek, die ook verrukkelijk smaakt. Voor het pannenkoekhuis maken we nog even een groepsfoto en vertrekken moe maar voldaan naar her droge Brabant.
Rinnie de Boer

Verslag Crêtes de Spa 24 maart

Voor vele proefden het uitlopen van de trailrun in Houffalize onlangs naar meer. Uiteindelijk zijn we Daniël, Pepijn, Sjefke en ik (ondergetekende) naar Spa afgereisd om deel te nemen aan de 57km met ruim 2000 hoogte meters. Om dit even in perspectief te zetten dat komt neer op 70 keer de Gulberg op.

Zaterdagochtend om 09.00 uur starten we met nog 400 andere deelnemers aan deze uitdaging. Het leuke dit jaar was dat er behalve de 21km nu ook een 32km was. Dit maakt het event nog breder toegankelijk. Dus voor de volgende keer kunnen er mogelijk meerdere LONU-ers deelnemen ;-).

Dit was mijn derde keer bij Crêtes de Spa en ik wist dan ook dat het zwaarste stuk in de tweede helft zit met twee lange skihellingen omhoog en een lange berg helling. Het gebied heeft altijd modder en afhankelijk van het weer voorafgaand aan de trailrun, veel of heel veel modder. Deze keer viel het mee, met di prachtige weer kon de dag niet meer stuk en zijn we allemaal gefinisht. Pepijn had bij de tweede helft last van kramp maar wel uitgelopen. Een trailrun als deze loop je niet voor de beste tijd, maar om een idee te geven, we hebben er 7 uur en 22 minuten over gedaan. Ik kijk terug op een geslaagde dag en kijk al uit naar de volgende trail.

Olav Boiten

LONU Jubileumfeest 17 maart

Afgelopen zaterdag vierde LONU haar 25 jarig jubileum. Voor deze speciale gelegenheid waren ook alle oud leden uitgenodigd, en omdat dit feest met een officieel tintje begon, waren ook besturen van omliggende verenigingen en de gemeente uitgenodigd. Het was dan ook bomvol in het (uitbundig versierde) clubhuis, ook omdat niemand het in zijn hoofd haalde om naar de extra tent te gaan. Tegen die snijdende kou was natuurlijk geen heater bestand.

Alle gasten werden rond 18.00 uur ontvangen met een feestelijk drankje waarna de voorzitter, Anne Joustra, in het kort de geschiedenis van LONU schetste. Natuurlijk keek hij ook vooruit en sprak ook zijn zorg uit over de oplopende gemeentelasten. Ook schonk Anne aandacht aan zes leden die al 25 jaar lid zijn van LONU en zij werden even extra in het zonnetje gezet. Namens de gemeente nam wethouder Joep Pernot het woord. Hij prees LONU om haar vele activiteiten en memoreerde dat de ‘van Goghloop’ het grootste sportevenement van Nuenen is en een begrip in de regio.

Na deze receptie werd een zeer gevarieerd, uitgebreid en bovenal heerlijk buffet geserveerd uit de Italiaanse keuken. Een LONU feest zou natuurlijk niet compleet zijn, zonder interactief element. Dat was dit keer een heel korte variatie op een bekend thema: “Hee-LONU-de-mee”, met vooral vragen over vervlogen LONU jaren en wat artistieke opdrachten. Er werden wel wat vragen gesteld over hoe het mogelijk was dat de jury binnen tien minuten een volledige uitslag paraat had. Begrijpelijk want de eerste prijs was ook niet niks: de kans om als winnend team in de plaatselijke kranten van Nuenen vereeuwigd te worden. Als de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen zo zou gaan, dan belooft dat nog wat. Maar de jury liet zich dit door nep-nieuws niet van de wijs brengen, de uitslag was duidelijk: de eerste plaats ging naar “team Orange”, met o.a. deze Loesje: “Ga je mee verdwalen, bij LONU weten ze de weg”.

Het feest ging nog een tijdlang door, en gezien het enthousiasme van de leden zullen er de komende jaren nog heel veel volgen.

Robin Bakkerus

Ga voor de foto’s van het LONU-feest naar het foto-album op de website.

Gerwen-Nederwetten Loop 17 maart

Op de dag dat LONU haar 25 jarig jubileum viert, waar ik door een andere afspraak niet op het feest aanwezig kan zijn, wordt er ’s middags nog een hardloopevent in ons eigen dorp gehouden. En ach, zo half maart dan is het al vaak lekker weer, met een flauw zonnetje, dus ideaal loopweer. Dat moet te lukken zijn …. Dus ik schrijf me maar in voor de 10 km. Simpel toch ? Tot zover de theorie.

Hoe weerbarstig is de werkelijkheid ! Eerder die week was er al wel gewaarschuwd dat er sneeuw zou vallen, maar vrijdagavond de 16e maart lag er nog niets, dus misschien zou het allemaal wel meevallen. Nou, niet dus. Zaterdagmorgen lag heel Nuenen onder een witte deken. ’t Zal dus wel niet door gaan. De internetpagina en Facebookpagina van de Gerwen-Nederwetten Loop constant gecheckt, maar geen melding dat het evenement was afgelast. Een berichtje naar de organisatie en als antwoord kwam: “alles gaat door zoals gepland”. Dan toch maar richting Heerendonk in Nederwetten. Hoera, gelukkig nog een paar andere LONU’ers: Monique van der Linden (15 km) en Martijn Gielens (10 km) die ook de kou durfden te trotseren.

Want o,o,o, wat was het koud. De koudste 17e maart sinds de weermetingen begonnen zijn. Door de stevige oost- tot noordoostenwind voelde het aan als 5 tot 10 graden onder het vriespunt. Glad was het gelukkig niet en met de vele vrijwilligers als verkeersregelaars op drukke punten was het zeker niet gevaarlijk. Trouwens voor die vrijwilligers was het denk ik nog meer afzien dan voor ons als lopers en loopsters.

Handschoenen aan, mutsje op, een extra warm shirt aan en klaar voor de start. Ondanks de kou gingen zo’n 80 mensen de uitdaging aan. Opnieuw kom je erachter in wat voor een mooi dorp je woont. Een route via Hooijdonk, langs het kanaal tot de Stad van Gerwen, over de Nieuwe Dijk, dan de Broekdijk oversteken om via het centrum van Nederwetten, langs de Oude Toren en nog een extra ommetje, uiteindelijk weer te eindigen op Heerendonk.

Koud gehad tijdens het lopen? Viel uiteindelijk wel mee. De eerste kilometer nog een beetje koude voeten, na een paar kilometer waren ook de handen weer warm. Het enige afzien was langs het kanaal. Zo’n 2 km recht tegen de oostenwind in. En van Monique begreep ik later dat bij de 15 km de extra lus over de Soeterbeekseweg ook letterlijk “adembenemend” was. Ik had me vooraf al voorgenomen te proberen een rustig, vlak tempo te lopen. Tijd vond ik niet zo belangrijk, maar wilde vooral ontspannen kunnen lopen, zonder bekaf over de finish te komen. Dat is aardig gelukt. Martijn en ik hebben gebroederlijk het hele parcours zij aan zij afgelegd. Altijd lekker als je een “maatje” naast je hebt. Martijn nog bedankt! Ook Monique zal dik tevreden zijn met haar 15 km, denk ik.

Na de finish was het nog goed toeven in een heel grote overdekte en verwarmde partytent onder het genot van lekkere warme tomatensoep en een overheerlijk worstenbroodje. Kortom, hulde aan de organisatie want die hadden alles piekfijn voor elkaar. Wat mij betreft volgend jaar weer inschrijven.

Speciaal voor Marieke onze tijden:
• Monique: 15 km in 1 uur 21 minuten
• Martijn & ik: 10 km in 1 uur en 2 minuten

Met sportieve groet, Jaap Riet

Ps. Jaap, je begrijpt natuurlijk wel dat ik die informatie erg waardeer! Gr Marieke


Gulbergencross 11 maart

Afgelopen zondag werd de zesde editie van de Gulbergencross gehouden, een schitterende run over het ‘Dak van Brabant’, georganiseerd door de drie hardloopverenigingen: LOGO, LGM en LONU.

Onder een mooie, bewolkte lucht lag de Gulberg er indrukwekkend bij en dat is hij ook met een stijgingspercentage van 15% mag de Gulberg zich met recht een kuitenbijter noemen. Aan de start verschenen ongeveer 150 enthousiaste lopers, die met frisse moed deze indrukwekkende berg gingen beklimmen. Het was mooi om te zien hoe jong en oud van start gingen, de één lichtvoetig en een ander met een rood gezicht van de inspanning. Hoe steil de berg was bleek wel aan het feit dat een groot aantal lopers ook voor een klein stukje ‘wandelend’ de klim maakten, maar respect voor iedereen die deze ronde van 2km 1,2,3,4, of 5 keer aflegden.

Dries Derkx uit België was met 42:22 de snelste bij de mannen op de 10km (5 rondes) en Anita Ophey uit Breugel was met 48:52 de snelste bij de vrouwen op de 10km.

Voor meer foto’s van de Gulbergencross, zie het fotoalbum op de website

Marieke IJsendoorn

Trailrun zondag 25 februari

Op 25 februari vertrokken 9 enthousiaste LONU lopers, samen met hun trainer Albert, naar de Gulbergen voor een Trail Run training. Doordat er alleen lopers uit de PR en R1 groep mee liepen lag het inloop tempo redelijk hoog en moest uw fotograaf halverwege afhaken. Daarom is de groepsfoto niet op de berg genomen, het plezier was er niet minder om. Eenmaal op de berg aangekomen zag ik ze in de verte verdwijnen. Achteraf heb ik gehoord dat het een heel nuttige maar ook heel leuke training is geworden.

Albert heeft tips gegeven over stijgen, dalen, het verdelen van je krachten en nog veel meer. Of dat geholpen heeft voor de Gulbergen loop in maart is bij het schrijven van dit verhaaltje nog niet duidelijk. De deelnemers waren unaniem van mening dat herhaling van deze Trail Run in het najaar een goed plan is. Hopelijk doen er dan ook lopers mee uit de R2 en R3 groepen, daarvoor zal de training worden aangepast (o.a. verzamelen bij de Gulbergen en niet in het clubhuis). Als laatste dank aan Albert van Trail Runners Brabant voor het verzorgen van een kei leuke training.

Paul Ebben

 

Lopen in de regio

Voor de fanatiekelingen onder ons die naast LONU ook graag deelnemen aan verschillende loopevenementen staan hier de loopevenementen uit de regio vermeld. Voor afstanden en meer informatie verwijzen we jullie door naar de website van de desbetreffende loop. En mochten jullie nog een bepaalde loop missen op onze lijst dan horen wij dit graag via redactie@lonu.nl

Datum Loopevenement Plaats
29-03 Dommelloop Eindhoven
02-04 Pannenkoekenloop LONU
08-04 Trainingsronde ‘Nuenen-West’ Nuenen
21-04 Urban Trail Run Eindhoven
22-04 Army Urban Loop Oirschot
22-04 Rondje Nuenen-West Nuenen

 

Uitslagen van LONU-ers

Hieronder staan loopactiviteiten waar LONU-ers aan mee hebben gedaan. Mocht je dit jaar meedoen aan een wedstrijd vergeet dan niet je naam, afstand en tijd de mailen naar: redactie@lonu.nl. Actiefoto’s en verslagen zijn ook altijd erg welkom.

Gerwen – Nederwetten Loop, 17 maart

Naam Afstand

in km

Uur Min. Sec.
Jaap Riet 10 1 02 09
Martijn Gielens 10 1 02 09
Monique van der Linden 15 1 21 46

Gulbergencross, 11 maart

Naam Afstand

in km

Uur Min. Sec.
Robin Bakkerus 6 32 54
Miriam Veerman 6 38 40
Maria van Hout 6 40 43
Pepijn van Rooij 10 47 14
Olav Boiten 10 51 38
Yvonne Derksen 10 53 35
Ton van Gerwen 10 55 56
Janneke Kempers 10 57 14
Erik Ekkel 10 1 02 07