Trailrun Houffalize (Ardennen) zondag 28 Januari 2018

Tijdens het jaarlijkse trainers overleg maandag 6 november jl. hebben we erover gesproken dat we vanuit de vereniging meer gezamenlijke events kunnen organiseren.

Om daad bij woord te houden heb ik tijdens de training dinsdagavond 7 november mijn plan, die ik al langer had gelanceerd, om naar Houffalize in de Ardennen te gaan. Ga voor meer informatie naar de website.

We kunnen de volgende afstanden lopen 10, 16, 25 of 50km, ik zeg voor ieder wat wils. Ik zou het ontzettend leuk vinden als we met een grote groep gaan. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Wat betreft vervoer zullen we gaan carpoolen, dit zullen we slim inrichten afhankelijk van de afstand die een ieder gaat lopen.

Wil je meer informatie, heb je vragen, wil je mee laat het me weten en schrijf je in op het bord. Meld je aan!

Vriendelijke groet Olav Boiten

 

Clubkampioenschappen: Sylvesterloop

Beste LONU-ers, het einde van het jaar nadert alweer snel en dat betekent o.a. dat de prestigieuze Clubkampioenschappen zich weer aandienen. Voor de gelukkige prijswinnaars is dit een geweldige beloning na een jaar trainen en afzien ;-).

Traditioneel worden de Clubkampioenschappen altijd gehouden tijdens de Sylvesterloop in Heeze. Ook dit jaar worden een drietal routes uitgezet door de prachtige natuur van de Groote Heide.

Het parcours loopt over verharde fietspaden nabij het Diepmeerven. De afstanden zijn 6, 9 en 15 km. Het startsein klinkt om 11.00 uur bij Camping Heezerenbosch.

LONU-ers die mee willen doen kunnen zich verzamlen om 09.45 uur bij parkeerplaats Wettenseind bij het clubgebouw zodat we gezamenlijk kunnen rijden.

Ga voor actuele informatie naar de website van de Sylvesterloop.

N70 trainingsloop zondag 10 december

Zondag 10 december willen we met een groep gaan hardlopen bij Berg en Dal.
De route zal gaan over de bekende N70, afstand van deze route is ongeveer 13KM.

Voor de Trailrunners onder ons is het eventueel mogelijk om een extra lus te maken. Het eerste gedeelte zullen we dan ook gezamenlijk afleggen, rekening houdend met de loper. Als afsluiting van deze training een drankje op de Duivelsberg, (namens het bestuur).

Laten we er met z’n allen een leuke en gezellige training van maken.
Heb je zin om mee te gaan! geef je dan op. De inschrijflijst hangt in het clubgebouw.

Wilbert de Wijs

 

Het veld

Eindelijk is het veld weer vrij gegeven om voor onze hardloopactiviteiten te gebruiken. Al met al heeft het veel langer geduurd, dat komt met name door de late start van de werkzaamheden. Begin of half april was voor de groei van het nieuwe gras ideaal geweest, door de ambtelijke molens van de Gemeente werd het helaas veel later.

Uiteindelijk is de bovenlaag van het veld vervangen, is de drainage verbeterd en een nieuwe sproei-installatie aangelegd. Aan de wegzijde is alle lage begroeiing weggehaald en vervangen door gras. Toch zijn delen van het veld (de randen; de eerste 5 meter) nu nog wat minder goed voorzien van gras. De komende tijd moeten we daar rekening mee houden. Volgend jaar gaan ook de kleinsten van EMK gebruik maken van het veld en wordt er belijning van een klein veld aangebracht.
Nu het veld weer van goede kwaliteit is, moet het ook goed worden onderhouden. Samen met de Stichting Sport voor Allen (SVA) -die namens de Gemeente de velden van EMK en LONU beheert- gaan we het onderhoud afspreken. Zoals vorig jaar moeten wij in ieder geval zorgen voor het opruimen van de bladeren; dat gaan we net als vorig jaar op de trainingsavonden doen. Voor de borders gaan we volgend jaar kijken hoe en wie dat gaat doen.

We zijn blij dat we eindelijk weer veldtrainingen kunnen geven; hopelijk een goede impuls voor gezond en blessurevrij hardlopen.

Anne Joustra

Lopen in de regio

Voor de fanatiekelingen onder ons die naast LONU ook graag deelnemen aan verschillende loopevenementen staan hier de loopevenementen uit de regio vermeld. Voor afstanden en meer informatie verwijzen we jullie door naar de website van de desbetreffende loop. En mochten jullie nog een bepaalde loop missen op onze lijst dan horen wij dit graag via redactie@lonu.n

Datum Loopevenement Plaats
18-11 Glowrun Eindhoven
26-11 ’t is voor niksloop Geldrop
03-12 Mispelhoefloop Eindhoven
03-12 Kempentrail Bladel
09-12 Rotary Santa Run Eersel
10-12 Eindhoven Urban Train Eindhoven
16-12 Longest Night Trail Vught
17-12 Sylvesterloop Heeze

Lopen in de regio

Voor de fanatiekelingen onder ons die naast LONU ook graag deelnemen aan verschillende loopevenementen staan hier de loopevenementen uit de regio vermeld. Voor afstanden en meer informatie verwijzen we jullie door naar de website van de desbetreffende loop. En mochten jullie nog een bepaalde loop missen op onze lijst dan horen wij dit graag via redactie@lonu.n

Datum Loopevenement Plaats
29-10 Don Quichotte Sparrenbosloop Boxtel
29-10 Heideloop Oirschot
29-10 Meierijloop Vught
05-11 Rooijse Marathon Sint Oedenrode
05-11 Valkenloop Valkenswaard
05-11 Krollenloop Veghel
12-11 Beekse Bosloop Hilvarenbeek
12-11 Molenven Crossloop Stiphout
12-11 Duvelscross Lieshout
18-11 GlowRun Eindhoven
18-11 Night Run ‘s-Hertogenbosch

Uitslagen van LONU-ers

Mocht je dit jaar meedoen aan een wedstrijd vergeet dan niet je naam, afstand en tijd de mailen naar: redactie@lonu.nl. Actiefoto’s en verslagen zijn ook altijd erg welkom.

Dam tot Damloop, zondag 17 september

Naam Afstand

in km

Uur Min. Sec.
Karin van Lierop Ten miles 1 29 33

Marathon Eindhoven, zondag 8 oktober

Naam Afstand

in km

Uur Min. Sec.
Wout Verhagen 21,1 1 41 32
Janneke Kempers 21,1 1 55 39
Bram Stoop 21,1 1 58 00
Maria van Hout 21,1 2 10 19
Olav Boiten 42,2 3 56 4

Lichtjesroute 26 september

Dinsdagavond 26 was het weer zover: de jaarlijkse lichtjesroute-loop.
Er kwam een mooie club LONU-ers opdagen bij het parkeerterrein bij Jumbo, Winkelcentrum Woensel. Na een gezamenlijke warming-up vertrokken twee groepen en het blessure-groepje (lees, Pauline en Marieke) aan ieder een eigen route.

Dank aan Peter Derks voor de foto’s.

Ga jij de uitdaging aan?

Het is zo vanzelfsprekend: je gaat naar LONU om lekker te lopen, op het schema staat een leuke duurloop en de trainer bepaalt de route. Je hoeft alleen maar aan te sluiten en te volgen. Heerlijk!

Lopen bij een club heeft zo zijn voordelen. Trainingen zijn afwisselend en soms verrassend omdat je over paden loopt die je nog niet eerder hebt gezien. Ongemerkt en al keuvelend loop je vaak makkelijker en sneller dan wanneer je alleen loopt. En de trainers moedigen je aan om er nog een stapje bovenop te doen.

LONU heeft een groep van 13 enthousiaste trainers die al sinds jaar en dag klaar staan. We willen deze groep uitbreiden met 3 personen, tot 16. Enerzijds om verhinderingen door blessures (helaas) vakanties feesten en partijen op te vangen en anderzijds, uit noodzaak!!! De laatste maanden hebben we geregeld een probleem om iedere groep te voorzien van een trainer. Vaak lost dat zichzelf op het laatste moment op doordat een trainer op de fiets meegaat of een extra training verzorgt of we voegen 2 groepen samen.

Het is zo gewoon om te lopen maar is het ook niet eens tijd om gewoon als trainer de uitdaging aan te gaan?

Je hebt geen hogere managementopleiding nodig om als trainer voor een groep te staan. Maar wel:
Enthousiasme! Plezier in lopen! Beetje tijd om een route uit te zetten! Overwicht om een groep bij elkaar te houden! Conditie om groep bij te houden! Beschikbaarheid van 2 avonden per maand om groep te begeleiden! Geen harde stem maar wel een overtuigende!
Wat bieden we? Een leuke team! Mogelijkheden tot overleg! Inbreng wordt zeer gewaardeerd! Jaarlijks een gezellig etentje met alle trainers en bestuur! Aanbod om scholing te volgen! Rooster naar wens! Groep trainen die bij je niveau hoort!

Heb je vragen? Stel ze aan een van de trainers.
Ga je de uitdaging aan? Geef je op bij mij.

Groetjes Annette

Trailrunning: klimmen en dalen

Hallo heuvelliefhebbers,

Zondag 29 oktober gaan we onze Nuenense heuvel weer beklimmen. Dit doen we wederom met Albert van Trailrunners Brabant. We verzamelen om 10.00 uur in ons clubgebouw en na een welkomstwoordje vertrekken we naar de Gulbergen.

De nadruk van deze clinic zal liggen op klimmen en dalen in combinatie met het gebruik van stokken. De clinic zal aangepast worden aan de deelnemers qua inhoud en intensiteit. Stel dus je vragen en geef je grenzen aan. We zien jullie graag de 29e om kennis te maken met trailrunning of je kennis te vergroten op dit gebied.

Inschrijven kan via het bericht op Facebook, via het bord in het clubgebouw of via info@lonu.nl en kan tot en met vrijdag as.

Groetjes Sanne