Gulbergen Cross

Jaarlijks wordt de Gulbergen Cross georganiseerd medio maart op “het dak van Brabant” plaats. In 2018 wordt de Gulbergen Cross voor de vijfde keer georganiseerd op zondag 11 maart, de start van alle afstanden is om 11.00 uur.

Hardlopen op de ‘Gulberg’. Met zestig meter boven de zeespiegel is de ‘Gulberg’ het hoogste punt in Brabant. Op deze ‘Gulberg’, een voormalige afvalberg, vind deze regiocross plaats. De Gulbergen Cross bestaat uit een veldcross over vijf verschillende afstanden (2, 4, 6, 8 en 10 km). Door het grote hoogteverschil in het parcours kan het met recht een zware veldcross worden genoemd. Het hoogteverschil bedraagt 50 hoogtemeters per ronde. Het stijgingspercentage bedraagt 15 %.

Het unieke parcours op het “het dak van Brabant” is tijdens de cross vrij toegankelijk voor de supporters. Ook zij kunnen genieten van de mooie vergezichten.

Traditioneel organiseren LOGO, LONU en Lopersgroep Mierlo met medewerking van de directie van landgoed “De Gulbergen” elk jaar deze Gulbergen Cross. Een veldcross die de deelnemers over een geaccidenteerd parcours naar “het dak van Brabant” brengt.

Ga voor verder informatie over datums en inschrijving naar de specifieke website: www.gulbergencross.nl

GC-01 voor website

Sfeerimpressie 15 maart 2015

Dit jaar hadden zich een record aantal deelnemers ingeschreven: 242. Om 11:00 uur werd door alle deelnemers gestart waarna jong en oud zijn cross begon om de Gulbergen een aantal malen te bedwingen. Voor uitgebreidere informatie en foto’s klik op de navolgende link: www.gulbergencross.nl/

 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA2015 Gulbergen cross_thb_PICT0038_580x386[1]